Laatste nieuws:
Smokkeltocht

Smokkeltocht

Deze winter zijn er in Essen 5 spannende Smokkeltochten. Vanuit De Kiekenhoeve neemt een smokkelaar u mee op stap door het duistere park en vertelt hij onderweg bij flakkerende olielampen zijn strafste anekdotes. Achteraf en vooraf krijgt u een drankje aangeboden. Aanmelden is verplicht, betalen kan ter plaatse. Groepen vanaf 8 personen kunnen een tocht op een datum naar eigen keuze reserveren.

Vijf roemruchte smokkelaars uit Essen nemen deze donkere wintermaanden opnieuw bezoekers mee tijdens hun smokkeltochten door het duistere park van het Karrenmuseum. Afgelopen winter gingen liefst 35 groepen mee op stap en waren de smokkeltochten al snel volzet. Daarom krijgen belangstellenden opnieuw de kans om deze legendes te volgen en te luisteren naar hun adembenemende praktijken en anekdotes.

“Zo lang er grenzen zijn, zo lang werd er al gesmokkeld,” vertelt één van de smokkelaars die liever anoniem wenst te blijven. “Tijdens de donkere winteravonden nemen we groepen mee op stap door het park van het Karrenmuseum. Het gaat dan niet om de koetsen en wagens, maar om de vaak spannende en straffe anekdotes die we zelf hebben meegemaakt of van collega’s hoorden. Bij het flakkerende licht van onze olielantaarns vertellen we onderweg over de romantische kant van het smokkelen, maar ook over de verhalen die een minder fraaie afloop kenden.”

Sfeervolle avond
De opzet van de Smokkeltochten is vooral om groepen bezoekers een originele en sfeervolle avond te laten beleven. De deelnemers komen op een afgesproken tijdstip samen in restaurant De Kiekenhoeve en krijgen daar in afwachting van de smokkelaar alvast een drankje aangeboden. Als de kust veilig blijkt, neemt de smokkelaar van dienst hen mee voor de Smokkeltocht die ongeveer een uurtje duurt. Na afloop brengt hij de groep veilig en wel terug in het restaurant waar nog een warm smokkeldrankje wordt aangeboden.

Vrienden en familie
De Smokkeltochten zijn in eerste plaats bedoeld als gezellige uitstap met vrienden, collega’s of familie. Groepen vanaf 8 personen kunnen een avond en tijdstip volledig naar eigen keuze reserveren (behalve op maandagen en donderdagen). Bij slecht weer neemt de smokkelaar hen vooral mee door de overdekte loodsen in het park. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, inclusief de twee consumpties in De Kiekenhoeve. Reserveren kan via info@karrenmuseum.be of telefonisch via 03 667 11 42.

Zonder groep
Voor wie zonder groep toch graag een Smokkeltocht zou willen volgen, kan aansluiten tijdens de vast geplande Smokkeltochten op elke laatste vrijdag van de maand. De eerste van deze tochten vindt plaats op vrijdag 25 november, de volgende op vrijdag 30 december. Reservatie is verplicht via info@karrenmuseum.be of 03 667 11 42, deelnemers kunnen zich diezelfde avond om 19.30 uur aanmelden in De Kiekenhoeve en contant betalen. Meer informatie is steeds te vinden via www.karrenmuseum.be.

Wanneer
27 januari vrijdag van 19:30 tot 21:30
24 februari vrijdag van 19:30 tot 21:30
31 maart vrijdag van 19:30 tot 21:30
Waar Karrenmuseum. Moerkantsebaan 52, 2910 Essen
Prijs € 7,50 (Basisprijs: € 7.50)
Contact 03 667 11 42
E-Mail: info@karrenmuseum.be
Website: http://www.karrenmuseum.be

Bron: gemeente Essen

JV

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us