Laatste nieuws:
BE-Alert vervangt sirenes

Sirenetest op 5 april

Op de eerste donderdag van elk trimester tussen 11.45 en 13.15 uur worden de sirenes in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.

In de loop van het jaar 2018 vinden deze luide testen plaats, telkens tussen 11.45 en 13.15 uur, op:
-5 april 2018
-5 juli 2018
-4 oktober 2018
In Essen staan deze sirenes aan de basisschool WIGO in Wildert, De Vondert 10, aan het college van het Eucharistisch hart, Rouwmoer 7 en aan het voormalig schoolgebouw in Essen Hoek, Moerkantsebaan 291.

Op het ogenblik van de test zal de sirene een NBC alarmsignaal geven (nucleair, biologisch, chemisch). Dat is een gemoduleerde huiltoon die na een korte periode herhaald wordt.

Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap ‘Proefsignaal’ weerklinken, voorafgegaan door een “ ding dong “ geluid.

Bijkomende informatie over het alarmeringsnet kan u vinden op de internetsite www.crisiscentrum.be (Crisisbeheer / crisiscommunicatie / alarmering)
Voor eventuele reacties en/of verder vragen naar aanleiding van de sireneproeven kan u terecht per mail op: alerte@ibz.fgov.be.

Tijdens de week van de test, vanaf 9.00 tot 16.00 uur, kan je bellen naar het gratis nummer 0800 94 113 als je nog vragen hebt.

Opgelet
Wens je via andere kanalen dan de sirenes verwittigd te worden, schrijf je dan nu in op www.be-alert.be

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us