Sint-Maartenviering op Mikerf in Brasschaat

Sint-Maartenviering op Mikerf in Brasschaat

Naar jaarlijkse traditie wordt de zomer op kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25 Brasschaat, afgesloten met het feest van Sint–Maarten op vrijdag 11 november.

Ondertussen is de oogst binnen en staat de winter voor de deur. Enkel de bieten liggen nog te wachten op het veld. Ze wachten op kinderen om er mooie bietenlampionnen van te maken. Stap voor stap leren medewerkers van de kinderboerderij je tijdens een workshop hoe je de bieten kan uithollen. Wil je meedoen? Je kan je t.e.m. 8 november (voor 15 uur) hiervoor inschrijven. Je kiest uit een workshop die begint om 15.30 uur of 16 uur of 16.30 uur. Inschrijven kost € 5 en doe je via doemee@mikerf.be. Je ontvangt een biet, kaars en handvat. Het werkmateriaal voor het uithollen breng je zelf mee.

Sint-Maartenviering op Mikerf in Brasschaat4

Groot Einde-Zomervuur

Nadien, wanneer de avond valt (rond 17.15 uur) maken alle kinderen met de bietenlampion in de hand een boswandeling op zoek naar Sint-Maarten. De patroonheilige nodigt na de wandeling iedereen uit om samen het ‘einde-zomervuur’ aan te steken. In de warmte van het vuur deelt hij aan alle kinderen wafels en chocomelk uit. De wandeling staat open voor iedereen. Wie geen bietenlampion heeft gemaakt in de workshop, maar thuis zelf een lampion in elkaar knutselde, mag die gerust meebrengen. Rond 19 uur wordt het vuur gedoofd. Deelnemen aan het grote feest is volledig gratis, alleen voor het materiaal van de workshop moet je betalen.

Sint-Maartenviering op Mikerf in Brasschaat2

Voor alle duidelijkheid benadrukken de organisatoren dat dit evenement geen Halloween-feest is.

Foto: © Kinderboerderij Mikerf

MLH

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet