Seppe Vanhooydonck Vlaams Kampioen mountainbike-

Seppe Vanhooydonck Vlaams Kampioen mountainbike

Seppe is een18-jarige mountainbiker uit Wildert. Hij rijdt voor de Limburgse ploeg OMC MTB Racing Team. Hij wilde als 2de jaars junior alles eruit halen en behaalde in het begin van het seizoen de provenciale trui en sloot af met de Vlaamse trui.

Seppe is gisteren Vlaams kampioen geworden. Wie na negen wedstrijden nummer 1 stond in het klassement won de trui. Hij heeft drie wedstrijden gewonnen in dat klassement en een paar podiums. Het was een spannend duel met Ruben en in de laatste wedstrijd werd alles bepaald. Een derde plek was uiteindelijk juist genoeg om de trui te pakken.

Seppe Vanhooydonck Vlaams Kampioen mountainbike2

Hersenschudding

Seppe behaalde ook verschillende overwinningen bij wedstrijden in het binnenland en enkele podiums in het buitenland, waar gestreden werd tegen verschillende buitenlandse toppers. Op het BK in Houffalize ging hij goed van start. Hij reed stilletjes aan weg van de concurrentie en het zag er veelbelovend uit. Hij had een voorsprong van een halve minuut op nummer twee, maar in een zware afdaling ging het mis. Hij ging overkop met nog anderhalve ronde te gaan en kwam op zijn hoofd terecht. Daar kwam hij gelukkig met slechts een lichte hersenschudding vanaf, maar zag zijn droom daardoor wel in duigen vallen.

Seppe Vanhooydonck Vlaams Kampioen mountainbike

Eerste jaren worden knokken

Vanaf volgend jaar wordt hij belofte en zal het de eerste jaren knokken zijn, omdat deze categorie over vier jaar verspreid is. Seppe zal deze mooie sport combineren met zijn opleiding aan de AP Hoge School in Antwerpen.

Je kan Seppe en zijn ploegmaten volgen via hun Facebookpagina
https://www.facebook.com/omcmtbracingteam

De ploeg zoekt nog sponsors voor het volgende jaar en alle hulp is welkom!

Foto’s: © Jim Vanhooydonck

JVH

Facebook143
Twitter
Follow Me
Tweet