Laatste nieuws:
Seniorenvoordeelkaart voordelig of bedrog

Seniorenvoordeelkaart: voordelig of bedrog?

Seniorenvoordeelkaart ronselt per mail en met online-advertenties nieuwe leden. Voor 28.95 euro per jaar ontvangen zij gratis een welkomstgeschenk en geeft de lidkaart “… kortingen en voordelen op zowel dagelijkse uitgaven, uitjes zoals een restaurantbezoek of een stedentrip en vaste lasten, bijvoorbeeld uw energierekeningen.” zo staat te lezen op de website van Seniorenvoordeelkaart.

Maar is het aanbod werkelijk zo interessant als Seniorenvoordeelkaart voorspiegelt?

Aanbod van Seniorenvoordeelkaart is schimmig

Zowel ECC België als de Federale Overheidsdienst Economie en de Inspecteur van Radio 2 kregen klachten over de voordeelkaart. De beloftes van Seniorenkaart blijken schimmig en het is niet duidelijk of ze die kunnen waarmaken. Ook wordt de kaart op misleidende manier aan de man gebracht. Zo is het niet duidelijk dat u een betalende overeenkomst afsluit als u in het aanmeldformulier de ‘Start direct met besparen’-knop aanklikt. Ons advies: koop geen Seniorenvoordeelkaart.

Misleidende reclame

Op sociale media, en vooral facebook, circuleert momenteel een reclame over de Seniorenvoordeelkaart. Op de advertentie staat het gemeentehuis van Wuustwezel groot afgebeeld. Hierdoor denken de mensen vaak dat ze in het gemeentehuis moeten zijn om deze voordeelkaart aan te vragen en dat deze voordeelkaart ondersteunt wordt door het gemeentebestuur. Het betreft hier evenwel een puur commercieel initiatief, waar het gemeentebestuur niets mee te maken heeft. Het gemeentebestuur van Wuustwezel distantieert zich dan ook uitdrukkelijk van deze kaart.

Ik heb deze kaart besteld. Wat kan ik doen?

Heb je zo’n kaart besteld, maar bedenk je je toch? Dan kan je twee dingen doen:
-Is het nog geen 14 dagen geleden dat je de kaart kreeg? Dan kan je nog altijd gebruik maken van het herroepingsrecht, hiermee kan je jouw aankoop ongedaan maken. De termijn van 14 dagen begint te lopen van zodra je jouw voordeelkaart hebt ontvangen. Dat staat zo in de algemene voorwaarden van het bedrijf: ‘Zodra u van ons de gepersonaliseerde​ ​fysieke​ ​Voordeelpas heeft ontvangen, vangt de wettelijke herroepingstermijn van 14 dagen aan. Dat houdt in dat u vanaf dat moment het recht heeft om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.’

-Heb je jouw seniorenkaart al gebruikt of is het langer dan 14 dagen geleden dat je ze aangekocht hebt? Dan moet je ze opzeggen volgens de voorwaarden van het verkoopcontract. In dat geval krijg je je geld niet terug en ben je een jaar lang lid. Profiteer dus zoveel mogelijk van alle voordelen. Belangrijk: wil je je lidmaatschap na een jaar opzeggen, dat moet je het opzeggen vóór dat jaar eindigt. Doe je dat niet, dan wordt jouw lidmaatschap opnieuw voor een jaar verlengd.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook28
Facebook
Twitter
Visit Us