Laatste nieuws:
Secret Santa Essen

Secret Santa Essen

Na een hartverwarmende, succesvolle eerste editie vorig jaar, kan een tweede editie van Secret Santa niet uitblijven.

Voor wie het concept nog niet kent, even een woordje uitleg:

Elke deelnemer omschrijft zichzelf in 5 trefwoorden (interesses, kleuren, geliefde materialen, persoonlijkheidskenmerk…). Nadat de inschrijvingen zijn afgerond (laatste dag is zaterdag 13 november), krijgt elke deelnemer een mail met vijf trefwoorden van een ander en zijn of haar adres. Aan de hand van die omschrijving bedenk jij een geschenk dat bij die persoon zou kunnen passen. Zelfgemaakt is al helemaal tof! Je kan je creatief helemaal uitleven. Doe iets met je eigen talent. Denk je (vast onterecht), dat je helemaal niet creatief bent en je wil toch mee doen, dan kan je er ook voor kiezen een gepast geschenk aan te kopen. Maar 1 van de regels is dat je niet over het bedrag van 15 euro gaat aan uitgaven.

Laat een geheimzinnig kaartje achter

De bedoeling is dat het cadeau ten laatste op Kerstavond terecht komt bij de bestemmeling. Je mag een geheimzinnig kaartje achterlaten met ´Secret Santa´. Foto´s van het maakproces of het uitpakken van het cadeau kunnen gedeeld worden op de facebookpagina ´Secret Santa Essen´. Zo beleeft iedereen die meedoet er extra plezier aan. Na 24 december kan je je dan ook bekend maken aan je Secret Santa via dit kanaal. Je kan alvast een kijkje nemen op de pagina door je er lid van te maken via volgende link:
https://www.facebook.com/groups/405468590630684
Zo kan je het verloop ook volgen, ook al heb je geen tijd om eraan deel te nemen. Maar zelf deelnemen is toch net een heel stuk spannender. Enkel zo kan je ervaren hoe fijn het is om te geven en te ontvangen en bovendien kennis te maken met een nabij wonende (mogelijks) onbekende. Iedereen die in Essen woont (Nieuwmoer mag er ook bij) is welkom om deel te nemen vanaf 16 jaar tot…. (geen limiet).

Spelregels

* ga zeker niet over het budget van 15 euro. Minder mag ook. Het is de intentie die telt.
* wees niet te streng als het cadeau niet helemaal bij je past, want uiteraard kennen we elkaar niet en smaken verschillen. Maar het draait om het verhaal dat we ervan maken
* dit is bedoeld voor alle inwoners van groot Essen.
* met je creativiteit kan je ook zelf wat maken. Zet je eigen talenten in. Geef voorwerpen een tweede leven bijvoorbeeld. Het hoeft niet per se wat te kosten. Een mooi verhaal of gedicht kan ook ontroeren.
* probeer met een vijftal trefwoorden je interesses te omschrijven zodat je secret santa een idee heeft in welke richting hij of zij moet denken.
* deelnemen kan vanaf 16 jaar tot héél oud.
* kan je om de een of andere reden toch geen cadeau bezorgen, laat me dan tijdig iets weten, zodat we alsnog een oplossing kunnen vinden.(via facebook: https://www.facebook.com/nele.dhont.1 of via email: sercretsantaessen@gmail.com)
* denk eraan Coronaproof te handelen. Het virus kan tot 24 u aanwezig blijven op papier en karton en tot drie dagen op plastic. Zet het zo lang opzij en lever het corona proof.
* deel, als je wil, je plezier met ons allen in de facebook groep van Secret Santa Essen:
https://www.facebook.com/groups/405468590630684
* GDPR: Uw adresgegevens worden enkel gebruikt om door te geven aan 1 andere deelnemer met als welbekende doel om jouw een geschenk te bezorgen. Verder worden jouw gegevens voor géén enkel ander (commercieel) doel gebruikt of verdeeld aan derden.

Planning

* inschrijven kan tem. 13 november
* ten laatste 17 november krijgt u de naam en adres van de persoon waarvoor jij iets maakt of koopt
* check zeker je ongewenste mail!! van secretsantaessen@gmail.com
* op 24 december heeft iedereen ten laatste zijn cadeau ontvangen

Foto: Pixabay

ND