Scholencross in park van Kapellen

Scholencross in park van Kapellen

Op zaterdag 1 oktober wordt de jaarlijkse gemeentelijke scholencross georganiseerd op de atletiekpiste van het gemeentepark in Kapellen.

Kinderen van alle Kapelse basisscholen (De Platanen, De Putse Knipoog, Irishof, Klavertje Vier en Zilverenhoek) schreven zich in. In totaal nemen 324 lagereschoolkinderen en 54 kleuters deel aan het sportief evenement. De kleuters starten als eersten om 14.05 uur. De oudste jongens lopen als laatsten om 15.35 uur. Na elke reeks krijgen alle deelnemers een medaille. Daarnaast worden aan de winnende scholen twee wisselbekers uitgereikt: één voor winnaars in de jongensreeksen en één voor de meisjes.

Wisselbeker

Tijdens de laatste scholencross in 2019 wonnen de basisscholen De Platanen en Zilverenhoek elk een wisselbeker. In 2020 en 2021 was er geen scholencross wegens de corona-epidemie. Baisschool Zilverenhoek kan dit jaar voor de derde keer winnen en zo de wisselbeker voorgoed veroveren. Ook de sportraad reikt een beker uit voor de basisschool die in verhouding tot hun aantal leerlingen met het grootste aantal deelnemers van de partij is. De dag wordt afgerond met een massaloop (1000 of 1600 meter) waaraan de ouders samen met de kinderen kunnen deelnemen.

MLH

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet