Laatste nieuws:
Scheldeprijs passeert Wuustwezel op 5 april

Scheldeprijs passeert Wuustwezel op 5 april

Op woensdag 5 april raast het wielerpeloton van de 111e Scheldeprijs door Wuustwezel. In de Hoogstraatseweg is er een bevoorradingszone voor de renners. Daar geldt dan ook een tijdelijk stilstand- en parkeerverbod tussen de Beemdenweg en de Oud-Dorpsstraat. Verder blijft de impact op het verkeer beperkt.

Een van de oudste Belgische wielerwedstrijden

De Scheldeprijs is een van de oudste Belgische wielerwedstrijden en een van de grootste wielerevenementen in onze streek. De startplaats voor de mannen ligt in Terneuzen, de aankomst in Schoten. De vrouwen starten en finishen in Schoten. Maar zowel het vrouwen- als het mannenpeloton passeert onze gemeente.

Het traject door Wuustwezel is als volgt, zowel voor de mannen als voor de vrouwen:
-Nieuwmoerse Steenweg (vanuit Kalmthout)
-Kalmthoutse Steenweg
-Bredabaan (links aan de lichten)
-Loenhoutse Steenweg (rechtsaf in Braken)
-Wuustwezelsesteenweg
-Stoffezandstraat
-Kapelstraat
-Hoogstraatseweg (richting Hoogstraten)

Er zal tijdelijke hinder zijn langs het parcours tussen 12 en 12.30 (voor de vrouwenkoers) en tussen 14.50 en 15.30 (voor de mannenkoers). Dat zijn ruime marges. De straten waar de wedstrijd passeert, worden dan kort afgesloten voor het verkeer. Nadien wordt de weg weer zo snel mogelijk vrijgegeven.

Maak er met z’n allen vooral een leuk sportfeest van en kom zeker supporteren voor jouw wielerhelden. Voor meer informatie over de Scheldeprijs kan je terecht op de website www.scheldeprijs.be of bij de sportdienst van Wuustwezel.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook29
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen