Laatste nieuws:
Schaatsen rond de pomp in Essen

Schaatsen rond de pomp in Essen

Vanaf 23 november kan je in Essen schaatsen rond de pomp op het Heuvelplein. Met een kunststof piste willen Gemeente Essen en Jabbedabbedoe Events een gezellige kerstsfeer oproepen in het centrum, op een duurzame manier.

Het Essense gemeentebestuur en Jabbedabbedoe Events willen met dit initiatief mensen samenbrengen en de warmte van de feestdagen ook in het straatbeeld uitdragen. Op het centraal gelegen Heuvelplein wordt een kunststof schaatspiste geplaatst met een horecatent.

Duurzaam en gezellig

“Het lijkt opvallend dat wij dit jaar een schaatspiste introduceren nu heel wat gemeenten dit juist annuleren gezien de hoge energieprijzen. Samen met Jabbedabbedoe hebben we dé oplossing gevonden om duurzaamheid en gezelligheid hand in hand te laten gaan: een kunststof schaatspiste,” vertelt Helmut Jaspers, schepen van Cultuur en Duurzaamheid.

Schaatspret voor het mentaal welzijn

“De coronapandemie heeft zijn sporen nagelaten op ons mentaal welzijn. Daarom kiezen we samen met de gemeente voor een duurzame schaatspiste waar je samen met vrienden en familie kan schaatsen en iets lekker eten en drinken,” zegt Dave Vercauteren van Jabbedabbedoe Events. De schaatsbaan zal elke dag open zijn van 23 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Op woensdagnamiddag en in het weekend is ze bovendien langer open. Precieze openingsuren en meer praktische info zal op de website: www.essenonice.be te vinden zijn.

Kerstmarkt op 17 december

“Noteer zeker ook 17 december al in je agenda”, zegt Helmut Jaspers, “want dan organiseren we samen met Jabbedabbedoe een echte Kerstmarkt rond de schaatsbaan en op de Nieuwstraat.” Meer info hierover volgt op www.essen.be.

Nieuwjaarsreceptie 8 januari

Op 8 januari vindt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners plaats op het Heuvelplein. Ook daar geniet je van een hapje, een drankje, optredens en animatie én kan je een laatste keer de schaatsbaan op.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook123
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken