Laatste nieuws:

Roparun passeert door Kinepolis Antwerpen!

Duizenden sportievelingen lopen en fietsen door filmzaal

In de nacht van zondag 31 mei op maandag 1 juni zullen er duizenden lopers en fietsers passeren door een filmzaal van Metropolis (Kinepolis) in Antwerpen. Het gaat om de deelnemers aan de 29ste Roparun, de langste estafetteloop ter wereld. Zij zijn onderweg vanuit Parijs of Bremen naar de finish in Rotterdam. De atleten laten zich sponsoren en alle opbrengsten gaan naar organisaties voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Bijzondere doortocht motiveert

Wiljan Vloet, directeur van Roparun, vertelt: “Met een af te leggen afstand van ruim 500 kilometer krijgen de teams het zwaar te verduren. Juist daarom zijn speciale doortochten, zoals Kinepolis Antwerpen en vorig jaar het nieuwe Havenhuis, van grote waarde om de Roparunners extra te motiveren. We zijn blij dat het team van Roparun Antwerp by Night en Kinepolis het mogelijk maken dat we letterlijk door een filmzaal mogen passeren. Elke doorkomst is een feestelijk gebeuren met muziek en entertainment. Een feestje voor de deelnemers, maar ook voor toeschouwers. Een DJ warmt het publiek op in afwachting van de renners en in de filmzaal draaien ze een speciale Roparunfilm.”

Kom supporteren in filmzaal!

Alexandra Tempelaars uit Kalmthout, organiseert samen met een grote groep vrijwilligers de doorkomst in Antwerpen. De afgelopen editie kreeg Tempelaars het voor elkaar om de teams met veel aanmoedigingen te ontvangen in Antwerpen. Dat was zo’n succes dat zij van de organisatie van Roparun een aanmoedigingspremie van 7.500 euro ontving. Dit bedrag mocht zij besteden aan een goed doel in haar regio dat binnen de doelstelling van Roparun valt. Tempelaars schonk het hele bedrag aan CODA in Wuustwezel. Tempelaars: “Ik hoop dat de komende editie weer een bijzondere ervaring zal zijn voor alle deelnemers. Zij verdienen onze steun voor de topprestatie die ze leveren. U bent allen van harte uitgenodigd om hen op 1 juni te komen aanmoedigen in Metropolis (Kinepolis) Antwerpen!”.

Over Roparun

De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer. Startlocaties zijn er in Parijs, Bremen en Almelo (halve Roparun) en de finish is in Rotterdam. Het evenement vindt ieder jaar in het Pinksterweekend plaats. Teams – bestaande uit 25 sportievelingen – halen zoveel mogelijk geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Het uiteindelijk doel van Roparun is om onmisbaar te worden in het palliatieve landschap. De voorgaande (28ste) editie bracht in 2019 bijna 6 miljoen euro op, ingezameld door meer dan 8.000 deelnemers.

Bron en foto: Stichting Roparun

Facebook28
Facebook
Twitter
Visit Us