Laatste nieuws:
Roosendaal zet eerste stap naar mogelijk nieuwe locatie Bravis

Roosendaal zet eerste stap naar mogelijk nieuwe locatie Bravis

De gemeente Roosendaal heeft deze week de wet voorkeursrecht gemeenten (WVG) toegepast voor de locatie Bulkenaar. Dit is het gebied ten westen van Roosendaal nabij de wijk Tolberg.
Dit gebied is door de gemeente aan Bravis aangeboden als mogelijke locatie voor hun nieuw te bouwen ziekenhuis.

WVG

Met de vestiging van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten verplicht Roosendaal de eigenaren van percelen in dit gebied om bij verkoop eerst de gemeente in de gelegenheid te stellen om hun bezit aan te kopen. “De gemeente wil voor de mogelijke toekomstige locatie van het Bravis ziekenhuis de regie in handen hebben en houden”, laat wethouder Toine Theunis weten. “We starten nog niet met verwerven, maar als een eigenaar zijn grond wil verkopen dient hij deze eerst aan de gemeente aan te bieden.”

Gebied in het westelijk deel

Het gebied nabij Tolberg is volgens de gemeente het meest geschikt om een nieuw ziekenhuis te bouwen. Om grondspeculaties te voorkomen, past de gemeente de WVG nu al toe. Het gaat om een gebied van ongeveer 80 hectare met 129 grondeigenaren. Toine Theunis: “we hebben extra grond nodig om het ziekenhuis goed te ontsluiten en eventuele andere geïnteresseerde zorgaanbieders te huisvesten in de toekomst. Ook zien wij het als een gebiedsontwikkeling met diverse mogelijkheden. Daarnaast willen wij ook mogelijkheden tot grondruil mogelijk maken voor geïnteresseerden.”

Één hoofdlocatie

Het Bravis Ziekenhuis meldde vorig jaar dat ze in 2025 één hoofdlocatie willen. Waar die hoofdlocatie komt is nog onduidelijk. Zowel Bergen op Zoom als Roosendaal hebben inmiddels locatievoorstellen gedaan bij Bravis.

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us