Laatste nieuws:
Roosendaal voert polsbandjes in als test- en vaccinatiebewijs voor horeca

Roosendaal voert polsbandjes in als test- en vaccinatiebewijs voor horeca

Vanaf vrijdag 1 oktober 2021 voert de gemeente Roosendaal, samen met de horeca ondernemers in het centrum, het gebruik van polsbandjes in. Dit in navolging van de succesvolle start met polsbandjes in Breda en Oosterhout. Hiermee wordt de controledruk bij de horecagelegenheden verlicht en een bezoeker van diverse horeca hoeft nu niet meer bij iedere horecagelegenheid de CoronaCheck app te laten zien. Bij het centrale checkpoint kan men de CoronaCheck app en een geldig legitimatiebewijs laten zien, waarna een polsbandje gegeven wordt. Hier kan de hele avond de horeca mee bezocht worden.

Polsbandje halen bij checkpoint

Het checkpoint, waar op basis van de CoronaCheck app een polsbandje kan worden gehaald, is gevestigd in het pand, Markt 28. Het checkpoint is open van 19:00 uur tot 23:00 uur op vrijdag en zaterdag. In de vijf weekenden tot 1 november 2021 worden de polsbandjes uitgegeven. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken op basis van de dan geldende maatregelen.

Controledruk verlichten

Burgemeester Han van Midden: “De horeca heeft het zwaar gehad in coronatijden, maar nu nog. We hopen met het checkpoint de controledruk voor de horeca in de binnenstad te verlichten. Daarnaast is het voor bezoekers van de binnenstad makkelijker, eenmaal controleren bij het checkpoint en met het bandje kan je alle horeca bezoeken.”

Blij met snel akkoord gemeente

Maaike Mathijssen, voorzitter vereniging Horeca Oude Markt (VHOM): “We zijn als VHOM blij dat we samen met de gemeente deze week zo snel een akkoord en plan hadden voor de polsbandjes. De bandjes gaan ervoor zorgen dat er veel controledruk verdwijnt voor de horeca ondernemer en de jonge Roosendaalse uitgaander. We kunnen in de ontspannen en gastvrije sfeer die er deze zomer was verder ondernemen. Fijn dat de gemeente meedenkt in oplossingen en dat de lijntjes zo kort zijn. Nu maar hopen dat het heel druk wordt in de binnenstad van Roosendaal dit weekend. Met een Bockbierfestival voor de deur en een mooi stapweekend in de planning staan wij als horeca weer klaar!”

Een polsbandje is één avond geldig. Door het wisselen van de kleur per avond, wordt dit gecontroleerd. Als je het bandje afdoet is het stuk, daarmee kan het bandje niet uitgewisseld worden.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay