Laatste nieuws:
robert-schuermans-is-weer-kampioen

Robert Schuermans is weer kampioen

Oud-collega Robert Schuermans is kampioen Van België 2016 (65+) in het schaken!

Robert Schuermans (66) is dit jaar duidelijk in goeie vorm. In juni behaalde hij al brons op het wereldkampioenschap schaken in Dresden in de categorie 65+ (zie foto). Maar daar blijft het niet bij…

Op 30 oktober werd in Ans (nabij Luik) voor het eerst een Belgisch kampioenschap georganiseerd voor senioren 50+ en 65+.
‘Als je meespeelt weet je natuurlijk dat je altijd een kans hebt om te winnen, maar er echt in geloven deed ik niet. Na mijn enige behaalde nationale Belgische titel in 1987, had ik de schaakdroom op een tweede nationale Belgische titel al lang opgeborgen’, aldus Robert.

Maar het ging onze Kapelse sportambassadeur voor de wind: met een monsterscore van 9 gewonnen op 9 gespeelde partijen (!) legde hij een vlekkeloos parcours af, goed voor 6 uur schaken op één dag! Daarmee schreef hij dus de titel van Belgisch kampioen in de categorie 65+ op zijn naam.

De reden van dit onverhoopte succes? ‘Voorlopig laten mijn geheugen en mijn gezondheid me niet in de steek. Ook heb ik nu al een hele tijd een jaarabonnement genomen voor het ochtendzwemmen in het gemeentelijk zwembad van Kapellen. Een gezonde geest in een gezond lichaam kan wonderen doen. Ook door mijn vrijwilligerswerk in rusthuis Plantijn kom ik dikwijls zeer goed in mijn vel aan mijn schaakbord bij aanvang van een wedstrijd. Als nabije getuige van de aftakeling bij sommige bewoners van Plantijn, prijs ik me gelukkig dat ik dat nog kan.’

Robert was afgelopen zomer een vurig supporter en bewonderaar tijdens het Olympische avontuur van Renée Eykens en Dieter Dekoninck. ‘Van een heel andere orde natuurlijk, maar toch hoop ik als ‘oude man’ met deze onverwachte titel mijn kandidatuur voor sportfiguur van Kapellen 2016 toch nog meer kleur kan geven’, besluit hij.

Wordt vervolgd in het voorjaar van 2017!

Bron en foto: gemeente Kapellen

JV

Facebook20
Facebook
Twitter
Visit Us