Laatste nieuws:
'Reveil': pakkende verhalen en aangepaste muziek huldigen heringericht begraafpark Wildert in

‘Reveil’: pakkende verhalen en aangepaste muziek huldigen heringericht begraafpark Wildert in

De Voorbije twee jaar werd hard gewerkt om de begraafplaats Wildert herin te richten. Deze oudere begraafplaats gaf een troosteloze indruk en was -na de begraafplaatsen Hoek en Centrum- de volgende om gerenoveerd te worden.

“Nadat er al een afscheidspaviljoen werd gebouwd, werden nu ook de paden, de omheining en de verdere inrichting uitgevoerd. Deze week voeren onze diensten ook de aanplanting uit”, zegt Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu en cultuur (sp.a-JijMaaktEssen).

Ook de begraafplaats Wildert kreeg hiermee een nieuwe, mooiere en groenere inrichting. Een plaats waar nabestaanden op een serene en waardige manier afscheid kunnen nemen van hun geliefden. Een plaats ook waar ze rust en troost kunnen vinden.

Naast de traditionele manieren van begraven, is er op het begraafpark Wildert ook ruimte voor nieuwere vormen van begraven zoals composteerbare urnen. Ook werd er een sterrenboom aangeplant en is er een gieterboom, alsook zitbanken en een servicepunt geplaatst.

Achteraan werd een zichtas gecreëerd op het mooie beekdal van de Kleine Aa, een vallei van rust en stilte, waar volgend jaar landschapsinrichting zal gebeuren.

De dood maakt deel uit van het leven, dat zoals de natuur ‘geeft en neemt’. Omgaan met de dood, speelt een belangrijke rol in ons leven.

Reveil

Op 1 november komen we samen op de begraafplaats van Essen-Wildert. Tussen 17.00 en 18.00 uur vertellen de leerlingen ‘Speltheater’ van Muzarto een aangrijpend verhaal. Een verhaal over begraven verhalen, over de stem van de stilte en de vele stemmen van het verdriet. Over zand en tranen en stilte – heel veel stilte. Maar vooral over troost en delen.

Na de eerste pakkende editie van Reveil in Essen besloten vier Essense muzikanten (Dave Van Ginderen, Paul Bergmans, Raf Hantson en Sebastiaan Vanstaen) de handen in elkaar te slaan. Op hun speellijst staan gepaste nummers: hartverwarmend en rakend, een gepaste vrolijke noot doorbreekt de stilte.

Bron en foto: sp.a-JijMaaktEssen

Facebook11
Facebook
Twitter
Visit Us