Laatste nieuws:
Resultaten enquête buurtspeelpleintjes bekend

Resultaten enquête buurtspeelpleintjes bekend

Zoals eerder aangekondigd zullen er in 2022 drie buurtspeelpleintjes worden (her)ingericht. Benieuwd welke toestellen er zullen worden geïnstalleerd op de buurtspeelpleintjes van Den Uil, Etting en de Schilderswijk? Lees dan vooral verder!

Voor wijk Den Uil werden er 165 uitnodigingen verstuurd en werden er 63 antwoorden ontvangen. De meest gekozen toestellen waren de inclusieve multischommel, een tweepersoonswip, duikelstoestel en een klimtoestel. Rond Etting werden er 190 uitnodigingen verstuurd en ontving men van 88 personen een respons. Hier werd een klimtoestel, een glijbaan, een duikelrek, een inclusieve multischommel en een tweepersoonswip het meest gekozen door de deelnemende inwoners. De responsgraad van de bewoners in de Schilderswijk was overweldigend. Ruim 70% van de uitgestuurde uitnodigingen werd beantwoord. Hier werden een inclusieve vogelnestschommel, een toren met schommel, een duikelrek, een volleybalnet, een inclusieve multischommel én een kabelbaan gekozen.

Hoge responsgraad

Jeugdschepen Arno Aerden: “We merken dat de enquêtes echt hebben geleefd bij de omwonenden van de buurtspeelpleintjes. Dat is ook voor mij als jeugdschepen leuk om vast te stellen, want dat betekent dat buurtbewoners echt begaan zijn met hun buurt en de kinderen.”

Verdere stappen

“We zijn intussen aan de slag gegaan met de resultaten en hopen dat we alle gekozen toestellen kunnen plaatsen, lettend op de stijgende prijzen op de markt. Intussen werden alvast verschillende installateurs gecontacteerd om een offerte aan de gemeente te bezorgen,” zegt Arno nog. De gemeente zal in ieder geval haar uiterste best doen om zoveel mogelijk de vraag van de buurtbewoners te beantwoorden. Hopelijk kunnen de toestellen nog voor de zomervakantie worden geïnstalleerd, maar daarvoor is de gemeente afhankelijk van de installateurs en de beschikbaarheid van de gekozen toestellen.

Bron en Foto: Gemeente Essen

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet