Laatste nieuws:
Reservelijst QVAX opnieuw beschikbaar voor boosterprik

Reservelijst QVAX opnieuw beschikbaar voor boosterprik

Sinds begin december wordt QVAX opnieuw ter beschikking gesteld voor de boostervaccinatie. Iedereen die in aanmerking komt kan zich op deze elektronische reservelijst inschrijven om sneller uitgenodigd te worden.
Vaccinatiecentra kunnen uit de reservelijst putten wanneer zij voldoende capaciteit en vaccins ter beschikking hebben. Op die manier gaan geen vaccins verloren wanneer een vaccinatiecentrum op het einde van de dag met een overschot zit.

Een uitnodiging vanuit QVAX gaat na of het interval tussen de basis- en boostervaccinatie is verstreken en verloopt volgens dalende leeftijd (van oud naar jong).

Tijd tussen basis- en boostervaccinatie

De tijd tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie met Janssen (1 prik) is minstens twee maanden, voor AstraZeneca (twee prikken) is dit minstens vier maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens zes maanden. Het is dus niet zo dat wie het langst geleden gevaccineerd is, nu eerst voor de boostervaccinatie uitgenodigd kan worden.

Geen garantie op effectieve uitnodiging

Inschrijven op QVAX geeft geen garantie op een effectieve uitnodiging. Veel hangt af van de beschikbaarheid van capaciteit, vaccins of prioriteit voor andere inschrijvers op de wachtlijst (op basis van leeftijd en interval).
Wie in aanmerking komt, ontvangt een sms en e-mail met de vraag om snel te reageren, meteen online te bevestigen om een vrijgekomen plaats in te nemen en naar het vaccinatiecentrum te komen.

naar QVAX >>

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook28
Twitter
Follow Me
Tweet