Laatste nieuws:
Renteloze energielening voor Gooreind VV en De Jonge Scheuten

Renteloze energielening voor Gooreind VV en De Jonge Scheuten

De gemeente heeft zich met de ondertekening van het burgemeestersconvenant in 2015 geëngageerd om tegen 2020 20% minder CO2 uit te stoten op haar grondgebied. Hiervoor neemt de gemeente zelf initiatieven, maar moet ze ook kijken naar andere partners die ze daarbij kan ondersteunen.

Het verenigingsleven is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven in Wuustwezel. Het bestuur wil hen ondersteunen in het nemen van energiebesparende maatregelen in hun eigen lokalen. Daarom keurde de gemeenteraad in zitting van 29 februari 2016 een reglement goed inzake het toekennen van een renteloze energielening aan verenigingen met een lokaal in eigendom.

Twee verenigingen vroegen het voorbije jaar een renteloze lening aan: Gooreind VV voor het leggen van zonnepanelen en Harmonie De Jonge Scheuten voor het aanbrengen van dakisolatie. Beide verenigingen kregen hiervoor van het bestuur 10.000 euro, die ze de gemeente zullen terugbetalen in een periode van vijf jaar.

Ook dit jaar kunnen verenigingen die duurzaam willen investeren in hun lokaal beroep doen op een renteloze energielening van de gemeente.

Meer info
Duurzaamheidsambtenaar – 03 690 46 37 – duurzaam@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us