Laatste nieuws:
Renovatiewerken zwembad Kalmthout lopen vertraging op

Renovatiewerken zwembad Kalmthout lopen vertraging op

De gemeente Kalmthout renoveert het gemeentelijk zwembad. De werken startten in maart en moesten klaar zijn tegen 1 september 2018. Door insijpeling van grondwater in de zwembadkuip, zijn er extra werken nodig aan die kuip.

Dat betekent concreet dat de binnenkuip van het zwembad een extra waterdichte laag moet krijgen. Die moet eerst volledig drogen en uitharden. Daarna wordt het bad gevuld om de waterdichtheid te testen. Pas dan kan de aannemer de tegels in de kuip en er omheen plaatsen. Daardoor is de vooropgestelde heropeningsdatum van 1 september niet langer haalbaar.

Het studiebureau en de aannemer maken nu een inschatting van de duur van de vertraging. De gemeente Kalmthout hoopt het zwembad na de herfstvakantie 2018 opnieuw te kunnen openen. De sportdienst bracht de verschillende zwemclubs, scholen en verenigingen al op de hoogte. Zodra een exacte datum bekend is, wordt dat bekend gemaakt.

Naast de extra werken wordt het zwembad opnieuw volledig betegeld en ook de douches en de perrons krijgen nieuwe tegels. In het groot bad komt er een nieuwe, ‘flauwe’ trap, die de toegankelijkheid verbetert. De aannemer voorziet de zwemhal van een akoestisch plafond en een nieuw ventilatiesysteem. De inkom en de kleedkamers voor andersvaliden worden grondig heringericht. Na de heropening is er geen kassier meer, maar ga je door automatische poortjes het gebouw in en uit. Buiten zijn er intussen zonnepanelen geplaatst op het dak en wordt het schrijnwerk vernieuwd.

INFO: sport@kalmthout.be, 03 666 95 02

Facebook16
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us