Laatste nieuws:
Registreer je voor de groepsaankoop groendak

Registreer je voor groepsaankoop groendak

Wil jij ook een steentje bijdragen tot meer biodiversiteit in je buurt/tuin? En daarbij nog besparen op je energiefactuur? Essen organiseert in het najaar samen met de intercommunale IGEAN een groepsaankoop groendak.

Registreren zonder verplichting

Registreer je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting op de IGEAN-website. Wanneer het aanbod bekend is, word je op de hoogte gehouden!

Wat is een groendak?

Een groendak is een dak waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Een groendak brengt groen en natuur dicht bij je woning en draagt bij tot de biodiversiteit. Kleinere dieren zoals vlinders, bijen en vogels zullen zich sneller thuis voelen. In onze regio hebben we nog heel wat groen, maar wel versnipperd. Groendaken kunnen groene stapstenen zijn tussen die gebieden.

Een groendak is een extra aanvulling op je bestaande plat dak en bestaat uit drie lagen:
-een waterwerende en wortelwerende laag om het dak waterdicht te maken en te beschermen tegen doorgroei van plantenwortels
-een drainagelaag om het regenwater geleidelijk af te voeren
-een substraatlaag waarin de vetplanten (sedum) kunnen wortelen
Dit soort groendak is onderhoudsvrij en kan door zijn gering gewicht op vrijwel alle bestaande dakconstructies worden aangebracht. Het dak moet wel voldoende geïsoleerd en nog in goede staat zijn.

Waarom kiezen voor een groendak?

-Een duurzaam waterbeleid: Bij een groendak nemen de planten regenwater op waardoor er minder regenwater moet worden afgevoerd naar de riolering, zeker bij hevig zomeronweer.
-Een isolerende werking tegen zowel de winterkoude als tegen extreme zomertemperaturen.
-Verhoogt de levensduur van de dakbedekking omdat het niet meer wordt blootgesteld aan zonlicht en extreme temperaturen in winter en zomer.
-Biedt een mooi groen uitzicht en draagt bij tot de biodiversiteit in je tuin.
-Zuivert het regenwater en de lucht: niet alleen onzichtbare vervuilende deeltjes maar ook stof, dat in grote hoeveelheden aanwezig is in stedelijke omgeving.

Doe mee en laat de natuur winnen!

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook15
Facebook
Twitter
Visit Us