Laatste nieuws:
Regionale scholenbeurs

Regionale scholenbeurs

Een school kiezen doe je niet zomaar. Op woensdag 7 februari vindt in Essen een regionale scholenbeurs plaats voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs. Ook Kapelse scholen zijn present. Jongeren van het vijfde en zesde leerjaar kunnen er samen met hun ouders van 16.00 tot 20.00 uur gratis kennismaken met de secundaire scholen uit de regio.

Scharniermoment
De overstap van basisschool naar secundair onderwijs is een scharniermoment. De scholenbeurs wil de jongeren een goed gemotiveerde schoolkeuze laten maken. Verschillende scholen uit de regio hebben een stand waar je terecht kan voor informatie over de werking, visie, de studierichtingen en -mogelijkheden. Na deze eerste ontmoeting kunnen de jongeren achteraf de scholen van hun voorkeur nog bezoeken tijdens opendeurdagen.

Heroriëntatie
Ook jongeren die na de eerste of de tweede graad secundair onderwijs van school of richting willen of moeten veranderen, zijn uiteraard welkom.

Ruime omgeving
Meer dan 20 scholen uit de ruime omgeving – Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Hoogstraten, Ekeren, Kapellen, Brasschaat, Stabroek en Antwerpen – stellen zich voor.

De scholenbeurs vindt plaats in de Heuvelhal, Kapelstraat 7 in Essen en dit van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Meer info
onderwijs@essen.be – 03 670 01 56

JH

Facebook13
Facebook
Twitter
Visit Us