Laatste nieuws:
Regering verstrengt coronamaatregelen

Regering verstrengt coronamaatregelen

De regering verstrengt de coronamaatregelen vanaf aanstaande vrijdag, 9 oktober.

Na het Overlegcomité met alle regeringen van ons land kondigde de federale regering strengere coronamaatregelen aan. Die gaan in vanaf vrijdag 9 oktober en gelden (minstens) 1 maand, tot en met 9 november.

-Elke persoon mag nog maar maximum 3 nauwe contacten hebben buiten zijn gezin, exclusief kinderen onder de 12 jaar (bij voorkeur in open lucht). Met die mensen in je bubbel kan je nauwer fysiek contact hebben, t.t.z. zonder afstand en zonder mondmasker.
-Privébijeenkomsten bij je thuis worden beperkt tot maximaal 4 personen.

Horeca
-In cafés mag je nog maximaal met 4 personen aan een tafel zitten. Meer mensen die onder hetzelfde dak wonen, kunnen wel samenzitten aan een grotere tafel. Ga je met meer personen op café? Dan ga je aan aparte tafels zitten.
-Cafés moeten sluiten om 23.00 uur.
-Voor restaurants verandert er niets.
-Niet-georganiseerde ‘samenscholingen’ (op straat) worden beperkt tot 4 personen. Dat geldt niet voor onder meer professioneel georganiseerde culturele activiteiten, geleide wandelingen en fietstochten met de fietsclub.
-Thuiswerk wordt aanbevolen, meerdere dagen per week.
-De handhaving van de coronaregels wordt opgevoerd.
-Pedro Facon, directeur-generaal van de FOD Volksgezondheid, werd aangesteld als coronacommissaris. Hij moet met betrekking tot het coronavirus de samenwerking tussen alle organen van de overheid vlotter laten verlopen en de invoering van de coronabarometer in goede banen leiden.
-De overige/eerdere coronamaatregelen blijven gelden.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook49
Facebook
Twitter
Visit Us