Putte Kermis wordt stopgezet

Putte Kermis wordt stopgezet

Door de strengere coronamaatregelen in Nederland beslisten de gemeenten Kapellen en Stabroek in overleg met de politie om Putte Kermis stop te zetten vanaf vandaag, woensdag 14 oktober 2020, 20.00 uur.

Nederland verstrengt vanaf vandaag, woensdag, de coronamaatregelen, o.m.:
-Cafés en restaurants zijn vanaf vanavond 22:00 gesloten voorlopig gesloten
-Alcohol en softdrugs mogen niet worden verkocht tussen 20.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ‘s morgens.
-Alle evenementen en kermissen worden verboden.

Daarop beslisten de gemeenten Kapellen en Stabroek in overleg met de lokale politie Noord dat de kramen van Putte Kermis vandaag, woensdag 14 oktober 2020, nog mogen openen tot 20.00 uur. Verder wordt Putte Kermis stopgezet, m.a.w. de kermiskramen mogen niét meer openen op donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020.

Er zijn twee voorname redenen voor deze beslissing in het kader van de volksgezondheid en de openbare orde. Mogelijk steken de komende dagen heel wat Nederlanders de grens over om hier hun vertier te zoeken. Nederland raadt reizen naar – het voor hen oranje – België wel ten stelligste af, maar de grens gaat niet dicht. Bovendien waren er vorig weekend op Putte Kermis al problemen met Nederlanders die onder meer de mondmaskerplicht in België aan hun laars lapten.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook61
Facebook
Twitter