Laatste nieuws:
Pulptuur gaat eco!

Pulptuur gaat eco!

Op zondag 30 juni gaat het gratis zomerfestival Pulptuur voluit ecologisch! Met herbruikbare bekers, gratis drinkwater, PulptuurBomen en ecotoiletten. Dit jaar is het de 24e editie en vanaf deze editie maken we van Pulptuur een ecologisch festival.

Herbruikbare bekers

Dit jaar starten we met herbruikbare bekers op Pulptuur.. Je betaalt je beker met twee jetons en kost je dus € 2,00. Wil je een nieuw drankje? Dan ruil je jouw gebruikte beker in aan de dranktogen voor een propere beker!

Ga je terug naar huis? Dan heb je drie mogelijkheden:
Doneer je beker in de BosBox:
De opbrengst van de bekers gaat naar een groener Kapellen. Hoe meer bekers er in de BosBox gedropt worden, hoe meer bomen we kunnen planten. De BosBoxen vind je aan podium Vijver, Atletiek en Watertoren.
Ruil de beker weer in voor jetons aan de dranktogen.
Ga naar het bekerinleverpunt waar je je beker kan inruilen voor € 2,00.

PulptuurBomen

Telkens iemand de waarborg voor zijn beker niet terugvraagt, gaat die € 2,00 in een spaarvarken. Met de totale opbrengst engageert de gemeente zich om extra bomen aan te planten in speeltuinen en op andere openbare plekken waar kinderen spelen in Kapellen.

Ken jij nog een ideale plek voor een boom, bos of groenaanplanting? Laat het voor 10 juli weten via cultuur@kapellen.be of 03 660 67 50.

Ecotoiletten

Op Pulptuur vind je dit jaar niet langer chemische toiletten, maar composttoiletten. Die zijn gemaakt van gerecycleerde banners en werken met houtsnippers. Helemaal geurloos, en volledig ecologisch. Je grote en minder grote boodschap wordt uiteindelijk compost. Zo is de cirkel weer mooi rond.

Gratis water

Geen kleine flesjes meer met water, maar een heuse waterbar van Pidpa met gratis lekker fris Kapels kraanwater: dat is lokaal én duurzaam. Pak dus je herbruikbare beker of drinkfles en vullen maar! De waterbar is te vinden in het Kinderdorp aan de speeltuin.

Ook onze artiesten krijgen geen plastic flesjes meer. In plaats daarvan krijgen ze backstage kraantjeswater in bidons. In combinatie met de herbruikbare bekers en drinkbussen die we uitlenen aan de artiesten is dit weer een stap naar een meer ecologische wereld.

Meer info

Alle info over het programma van Pulptuur vind je op www.pulptuur.be of in het Facebookevenement.

Bron en foto: gemeente Kapellen

Facebook23
Facebook
Twitter