Laatste nieuws:
Provincie speurt naar muzikaal talent
Provincie speurt naar muzikaal talent

Provincie speurt naar muzikaal talent

In het najaar organiseert de provincie Antwerpen al voor de 68ste keer haar jaarlijkse orkesttornooi. Niet-professionele instrumentale muziekensembles geven er het beste van zichzelf en worden beloond met een mooie toelage. Orkesten kunnen nog tot 15 maart inschrijven om deel te nemen.
Het orkesttornooi vindt plaats op enkele zondagen in de maanden oktober en november op verschillende locaties in alle hoeken van de provincie. Een deskundige jury beoordeelt elk optreden. Elk orkest ontvangt daarbij ook persoonlijke feedback, muziekopname en toekomstadvies. Aan elke beoordeling is een subsidiebedrag verbonden gespreid over een langere periode, zodat de orkesten hun kwaliteit nog verder kunnen verhogen.
Speel jij in een niet-professioneel orkest, fanfare, harmonie, brassband… uit de provincie Antwerpen met minimum 12 personen? Is jouw orkest op zijn minst 2 jaar actief? Of deed jouw orkest voor het laatst mee aan het tornooi in 2012? Schrijf je dan uiterlijk op 15 maart 2016 in via www.provincieantwerpen.be, orkesttornooi.

“Momenteel genieten 144 niet-professionele orkesten van een financiële ondersteuning. Hoewel het telkens gaat om niet-professionele ensembles zitten er heel wat getalenteerde muzikanten tussen.
Ik hoop van harte dat we ook met dit orkesttornooi vooruitgang zien bij orkesten die vier jaar geleden meededen en dat we nieuwe groepen mogen ontdekken. Het is steeds mooi om te zien hoeveel kwaliteit en enthousiasme er aanwezig is de amateurkunstensector in onze provincie.”
, zegt gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens.

Praktische info
Het tornooireglement, het subsidiereglement en de inschrijvingsformulieren vind je op www.provincieantwerpen.be of kun je aanvragen bij het Cultuurloket op het nummer 03 240 66 30 of via cultuurloket@provincieantwerpen.be

Voor meer informatie kan je terecht bij de provinciale dienst Bibliotheken en Kunsten op het nummer 03 240 64 31 of via christel.baeten@provinicieantwerpen.be

Inschrijven voor het tornooi moet uiterlijk op 15 maart 2016.

Op de foto: Jo Schelkens van de Koninklijke Harmonie Concordia et Amictia uit Bornem

Bron en foto: provincie Antwerpen

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us