Project Gele Dozen

Project Gele Dozen

De gemeenteraad gaf vorige week groen licht om ook in Essen dringend het “PROJECT GELE DOZEN” op te starten! Ze volgde daarmee het voorstel van Jokke Hennekam (Vooruit) en van Steff Nouws (CD&V)

Herkenbaar een eenvoudig

‘De gele doos’ is een herkenbare en eenvoudige, gele bewaardoos, type lunchbox, voor cruciale persoons-, contact-, en medische (bijv. medicatielijst) gegevens. Ze moet in de koelkastdeur bewaard worden, omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten.

Cruciale informatie snel gevonden

Wanneer ouderen in nood verkeren of vermist blijken, vinden diensten als brandweer, hulpverleners en politie sneller de nodige informatie. Zodoende heeft de doos al meermaals zijn nut bewezen en kan ze levens redden. Zéker bij alleenstaanden of personen met dementie, is het soms een zoektocht naar de juiste informatie en medicatie. Ook is een recente foto in de doos handig bij mensen met wegloop-en dwaalgedrag.

Sticker binnenzijde voordeur

Een sticker aan de binnenzijde van de voordeur geeft aan dat er een gele doos in de koelkast te vinden is.
Na overleg met de Welzijns- en seniorenraad, zal worden beslist welke doelgroep eerst aan de beurt komt. In eerste instantie zou men kunnen kiezen voor alle 80-plussers of mensen met een beperking en medisch zorgprofiel.

Foto: Pxhere

JH

Facebook44
Facebook
Twitter