Laatste nieuws:
Proef de stilte in Grenspark Kalmthoutse Heide 2019

Proef de stilte in Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide organiseert op 27 oktober een Stiltedag. De dag biedt een waaier van activiteiten rond natuurbeleving en stilte. Grenspark Kalmthoutse Heide wil met dit initiatief op de Internationale Dag van de Stilte de aandacht vestigen op het belang van stilte voor mens en natuur. In een verstedelijkte omgeving is het erg zoeken naar die stilte. Binnen het Grenspark is de stilte echter voelbaar aanwezig.

Positieve invloed op de gezondheid

“Het is uitgebreid bewezen dat natuur een erg positieve invloed heeft op de gezondheid van de mens. Grenspark Kalmthoutse Heide wil dat op een gepaste manier in de kijker zetten met een aantal activiteiten die net op dat aspect inspelen. Zo bieden we gratis kennismaking aan met bijvoorbeeld meditatie en mindful run. We hopen dat iedereen op deze manier nieuwe manieren ontdekt om de positieve effecten van stilte en natuurbeleving zelf te ondervinden.” Martin Groffen (voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide) “Als buurtbewoner is het voor mij het een evidentie om de stilte op te zoeken in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Voor veel mensen is het dat echter nog niet. Vandaar dat ik erg snel heb toegezegd om mee te werken aan deze stiltedag en de schrijfwedstrijd. Ik kijk ernaar uit om op de stiltedag van 27 oktober ook de winnaar van de schrijfwedstrijd aan te kondigen.” Frank Focketyn (Vlaams acteur)

27 oktober

De Stiltedag is een jaarlijks initiatief van het Grenspark Kalmthoutse Heide, waarbij aandacht gevestigd wordt op het belang van stilte voor mens en natuur. Aan de hand van allerlei activiteiten laten we mensen stilte bewust beleven. Dit jaar kunnen deelnemers proeven van activiteiten in 4 categoriën:
• Lichaam en geest: yoga, mindful run, mindful walk, Chi Neng, Qigong,
• Natuur en Stilte: Vroege vogel stiltewandeling, Natuur – meditatie, Stil staan bij je loopbaan (natuurcoaching), Stilte belevingswandeling, Workshop ‘Gewoon zijn’,
• Kind en stilte: gezinswandeling, workshop ‘ssst, ik hoor iets’, kinderyoga
• Poëzie: doorlopende tentoonstelling
Alle activiteiten zijn gratis

Bekendmaking winnaar schrijfwedstrijd

Tijdens de Stiltedag van 27 oktober 2019 kan iedereen deelnemen aan een poëziewandeling waarbij de 10 laureaten tentoon gesteld worden. Ook de winnaar van deze wedstrijd zal op deze dag bekend gemaakt worden.
Meer informatie en inschrijvingen via http://www.grenspark.be/dag-van-de-stilte-27-oktober-2019 en via de Facebook pagina van Grenspark Kalmthoutse Heide https://www.facebook.com/events/603557356716106/

Bron en foto: Grenspark Kalmthoutse Heide

Facebook48
Facebook
Twitter
Visit Us