Laatste nieuws:
Poppen van nonkel Ward bewaard - Noordernieuws 2023

Poppen van nonkel Ward bewaard

De onlangs overleden Brasschaatenaar Ward Smets (83) speelde 67 jaar lang poppenkast. ‘Nonkel Ward’ trok gans Vlaanderen rond met zijn poppentheater ‘Oud Antwerpen’, met zelfgemaakte handpoppen en fraai ineen geknutselde decors. ‘Nonkel Ward’ was een graag geziene figuur op veel bedrijfs-, wijk- en verenigingsfeesten. Maar ook op de jeugdkampen van de Christelijke Mutualiteit leerden vele kinderen in de jaren 80 en 90 de Brasschaatse poppen kennen. ‘Nonkel Ward’, die jarenlang bediende was van de ziekenkas in Merksem, zorgde geregeld voor entertainment op de CM-kindervakanties aan zee en in de Ardennen.

Uitgebreid gefotografeerd en beschreven

De vrijwilligers van Erfgoed Voorkempen, samen met het bestuur van de Brasschaatse Heemkundige Kring Breesgata en met Vincent Geerts van de gemeente Brasschaat inventariseerden na het overlijden van poppenspeler Ward vijftig van zijn bekende poppenkastpoppen. Eén voor één werden ze uitgebreid gefotografeerd en beschreven. Van ‘Mie Salut’ tot ‘de Koning van Pattatenland’, van elke pop wordt zijn of haar karakter bewaard voor het nageslacht.

Expo

Ter nagedachtenis van ‘Nonkel Ward’ zal Erfgoed Voorkempen een expo uitwerken waarin zijn poppen weer even tot leven komen. Ondertussen waken de gemeente Brasschaat en Breesgata over de poppen. Er worden ook plannen gemaakt om het poppenspel van ‘Nonkel Ward’ in de gemeentebibliotheek van Brasschaat in de kijker te zetten.

MLH

Foto: © Pixababy

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen