Laatste nieuws:
Pop up Europa Wuustwezel deelt prijzen uit

Pop up Europa Wuustwezel deelt prijzen uit

De winnaars van de Pop up Europa boekenquiz en kraslotenwedstrijd zijn bekend. Pascale Jacques, Jan Bruijn en Helena Biesmans kapen de hoofdprijs weg van de Europese boekenquiz. Marijke Backx, Yomi Verhoeven en Johannes Lochten mogen zich tot winnaar van de kraslotenwedstrijd kronen. Zij ontvingen op woensdag 28 maart hun prijs in de bibliotheek van Wuustwezel. Schepen van Cultuur Mai Van Thillo reikte de prijzen uit.

Hoofdprijzen
In het prijzenpakket van de boekenquiz zaten een fietskaartenpakket van de provincie Antwerpen, een arrangement spoorfietsen tussen Kapellen en Brasschaat voor het hele gezin en een cultuurbon van de Warande.

De winnaars van de kraslotenactie mochten, naast een dagje spoorfietsen, ook een overnachting voor vier personen in een kampeerhut in provinciaal domein De Nekker in Mechelen en een jaarabonnement voor het Arboretum in Kalmthout in ontvangst nemen.

Sluitstuk
De prijsuitreiking is het sluitstuk van Pop up Europa in Wuustwezel. Een maand lang stond de gemeente volledig in het teken van de Europese Unie. Met een interactieve tentoonstelling in de bib, lezingen, Europese filmavonden, wedstrijden en activiteiten voor scholen was er voor iedereen iets leuks te beleven. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen, deze keer in samenwerking met gemeente Wuustwezel, om Europa dichter bij de burger te brengen.

“Met Pop up Europa willen we onze burgers informeren over de werking en de realisaties van de Europese samenwerking, op zo’n manier dat ze daarover met elkaar in dialoog gaan. Om dat te bereiken bieden we een reeks laagdrempelige activiteiten aan,” verduidelijkt gedeputeerde voor Europese Samenwerking Peter Bellens. “Het concept slaat duidelijk aan en krijgt zelfs internationale waardering. Pop up Europa is door het Europese Comité van de Regio’s bekroond met de EU Public Communication Award voor beste EU-campagne.”

Bron: Provincie Antwerpen
Foto: Wezel op de foto

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us