Laatste nieuws:
Politiezone Grens investeert in ANPR-camera‘s

Politiezone Grens investeert in ANPR-camera‘s

Na de trajectcontroles en mobiele camera’s investeert Politiezone Grens nu ook in vaste ANPR-camera’s in Kalmthout. Met dat type camera worden nummerplaten gecontroleerd zodat gestolen of geseinde voertuigen gelokaliseerd worden. Daarnaast merken de toestellen wagens op die bijvoorbeeld betrokken zijn bij ongevallen met vluchtmisdrijf of in het kader van een gerechtelijk onderzoek.

In Kalmthout is er sinds kort een vaste ANPR-camera aan De Kar (Putsesteenweg/Canadezenlaan). Op de Roosendaalsebaan is er dan weer een trajectcontrole geïnstalleerd. Wuustwezel krijgt eveneens ANPR-camera’s op de Bredabaan aan de grensovergang. Ook aan de Bosduin, op het kruispunt van de Brasschaatsteenweg en de Franse Weg, wordt in de toekomst een camera geïnstalleerd.

De politiezone blijft verder inzetten op preventie via mobiele camera’s. Zo hing de politie al camera’s op grote evenementen zoals de Straatfeesten, de GTC-rally en het WK Voetbal. Doel is om het toezicht te verscherpen en criminaliteit aan te pakken.

INFO: info@pzgrens.be, 03 620 29 29

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook98
Facebook
Twitter
Visit Us