Laatste nieuws:
Politie pakt verkeersoverlast De Stok aan

Politie pakt verkeersoverlast De Stok aan

Tijdens een speciale controle in de buurt van De Stok heeft de politie zaterdagavond van vier bestuurders hun rijbewijs ingevorderd. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze helemaal geen rijbewijs hadden. Verder volgden processen-verbaal voor het rijden in de verkeerde rijrichting op een rotonde en een snelheidsovertreding van 30 kilometer per uur. In de toekomst zullen vaker controles plaatsvinden.

De politie in Roosendaal en samenwerkende partners, zoals de gemeente en de ondernemersvereniging, krijgen al geruime tijd meldingen van groepen jeugd die aan De Stok overlast veroorzaakten. Vooral het zeer gevaarlijke verkeersgedrag viel hierbij op. Denk hierbij aan grote snelheidsovertredingen en racen op het parkeerterrein.

Rook van de banden

Als eerste zag de politie een bestuurder (26) uit Roosendaal met zijn auto crossen. Er kwam rook van de banden af, waardoor het parkeerterrein blauw van de rook stond. Hij reed met hoge snelheid langs de geparkeerde auto’s. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Crossen

Kort hierna kwamen twee auto’s al crossend het parkeerterrein op en wederom kwam de rook van de banden af. Een van de bestuurders liet hierna een vrouw in zijn auto rijden, zij bleek geen rijbewijs te hebben. Ook van deze twee bestuurders (23 en 24) werden de rijbewijzen ingevorderd. De vrouw kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Boete en rijontzegging

Hierna zag de politie op de Wouwbaan bij De Stok/Rosada een andere auto rijden. De bestuurder uit Roosendaal (26) reed ruim 100 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg onmiddellijk een boete van 770 euro en een rijontzegging van twee maanden.

Even uitleggen

De politie zag daarna op De Stok dat een automobilist een vrouw in zijn auto liet rijden. Hij had zelf slechts vier maanden zijn rijbewijs en ging het even aan de vrouw (18) uitleggen. Zij had geen rijbewijs en kreeg hiervoor een bekeuring.

Rotonde

Als klap op de vuurpijl reed er nog een man (18) uit Rucphen op De Stok linksom op de rotonde en reed op de snelweg 30 kilometer per uur te snel. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring. Hij had slechts twee maanden zijn rijbewijs.

Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer

De politie heeft voor de bestuurders, waarvan hun rijbewijs is ingevorderd, een melding naar het CBR gedaan voor een cursus over verantwoord rijgedrag.

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook11
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Steekincident in woning Roosendaal

Steekincident in woning Roosendaal

Zondagmiddag werden de hulpdiensten gewaarschuwd vanwege een, in eerste instantie, reanimatie in een woning aan …

Inbraak Bergsebaan

Inbraak Bergsebaan

Afgelopen maandag, 15 oktober, is er tussen 13:00 en 14:30 ingebroken op de Bergsebaan in …

2 inbrekers gevat na melding alerte burger

Twee inbrekers gevat na melding alerte burger

Afgelopen nacht zag een alerte burger 2 personen die zich verdacht gedroegen bij een woning …