Laatste nieuws:
Politie met de mountainbike in de Kalmthoutse Heide

Politie met de mountainbike in de Kalmthoutse Heide

Een verlengde herfstvakantie, het mooie weer en de coronamaatregelen zorgen voor een grote drukte in de Kalmthoutse Heide.

Vele mensen maken met het gezin een mooie wandeling in dit wandelparadijs. Maar natuurlijk moet dit allemaal veilig en coronaproof verlopen. Daarom hebben de verschillende overheden gevraagd om extra toezicht te houden in de populaire wandelgebieden.

Je kon vorige week onze politiemensen al aantreffen aan de verschillende parkings en te voet in de Kalmthoutse Heide. Vanaf deze week breiden we de toezichten nog uit.

Te voet, te paard en met de MTB

Onze politiezone blijft dagelijks de verkeersdrukte aan de verschillende parkings in het oog houden. Ook houden we nauwlettend toezicht op de parkeerverboden. In de Kalmthoutse Heide hadden we al voetpatrouilles van onze politiemensen en de boswachters van Agentschap Natuur en Bos. Maar vanaf deze week kan je hier politieagenten te paard aantreffen. Deze mensen komen ter ondersteuning vanuit de Federale Politie.

Nieuw zijn onze eigen politiemensen op de elektrische mountainbikes. Onze politiezone beschikt al geruime tijd over elf elektrische mountainbikes. Vanaf deze week kan je dagelijks een ploeg mountainbikers aantreffen in de Kalmthoutse Heide om toezicht te houden op het respecteren van de coronamaatregelen. Dit vervoermiddel is uiterst geschikt om snel en discreet te bewegen in het grote natuurgebied. Ook zijn onze mensen gemakkelijk aanspreek- en contacteerbaar.

Waar moet je op letten?

Respecteer de hygiëneregels
Hou afstand
Wandel of sport maximum met 4 personen buiten
Volg de voorgeschreven regels

Bron: PZ Grens
Foto: Pixabay

Facebook22
Facebook
Twitter