Laatste nieuws:
Politie en gemeentebestuur logen over dood edelhert

Politie en gemeentebestuur logen over dood edelhert

Heel wat commotie en ongerustheid over het lot van een ontsnapt edelhert, dat twee weken geleden werd gespot in een woonwijk te Kalmthout. Volgens verschillende ooggetuigen werd het dier gedood door jager en politie, maar die ontkennen dit met klem. Lokaal Vlaams Belang voorzitter en klokkenluider Stefan Haes deed onderzoek en kreeg het interventierapport van politiezone Grens in handen. Daaruit blijkt wel degelijk dat het dier werd gedood. Haes eist nu opheldering en een verantwoording voor deze doofpotoperatie.

Op social media en in verschillende kranten was de afgelopen twee weken veel te doen over een ontsnapt edelhert, dat werd gezien in het centrum van Kalmthout. Verschillende getuigen bevestigen dat het dier werd neergeschoten, maar jager en politie ontkennen de feiten met klem. Aanleiding voor Stefan Haes, voorzitter van de lokale Vlaams Belang afdeling, om te onderzoeken wat daar nu precies is gebeurd.

Politie en gemeentebestuur logen over dood edelhert2

Meerdere edelherten

Het interventieverslag, dat door de politie werd gemaakt, werd gelekt en kwam in handen van Haes. Daaruit blijkt wel degelijk dat het dier werd gedood. Het verslag spreekt ook over meerdere edelherten die ontsnapt zijn, wat meteen zou verklaren waarom er enkele dagen later een edelhert in Wuustwezel is gespot. Volgens de officiële communicatie van de lokale politie ging dit over hetzelfde dier als in Kalmthout, maar dat blijkt dus nu niet te kloppen. Het dier zou een pijnlijke dood gestorven zijn. Na vier keer schieten bleek het dier nog niet dood, waarop het de keel werd overgesneden. Verschillende getuigen hebben de schoten gehoord. Volgens de officiële verklaring van de politie kwamen de schoten van vuurwerkknallers of bommetjes van een feestje. Ook dat blijkt dus niet te kloppen.

Politie en gemeentebestuur logen over dood edelhert3
Stefan Haes, voorzitter VB Kalmthout
Geen bedreiging of gevaar

Waarom het dier werd neergeschoten is niet duidelijk. Het was tam en vormde geen bedreiging of gevaar. Haes vraagt dan ook opheldering en verantwoording voor de feiten en wil vooral weten waarom de politie en het gemeentebestuur hierover logen. In het kader van openbaarheid van bestuur vroeg Stefan Haes de afgelopen dagen via gemeente en lokale politie het interventieverslag op, maar die wilden niet ingaan op zijn vraag. Uiteindelijk belande het verslag via een lek dus toch bij Haes. “Hier kunnen toch heel veel vragen bij gesteld worden”, aldus de voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout. “Er werd verschillende keren geschoten in bewoond gebied, met ooggetuigen in de buurt. Burgemeester Jacobs moet als hoofd van de politie dan ook verantwoording afleggen”, vindt Haes.

Foto is ter illustratie en betreft niet het doodgeschoten hert ©Pixabay

SH

Facebook416
Twitter
Follow Me
Tweet