Laatste nieuws:
poeziewedstrijd-voor-jongeren-tussen-7-en-18

Poëziewedstrijd voor jongeren tussen 7 en 18

De Openbare Bibliotheek Brasschaat organiseert in samenwerking met Standaard Boekhandel Brasschaat, Academie Noord en de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord de supertoffe poëziewedstrijd ‘Kom Dichter in Beeld’. Jongeren tussen 7 en 18 jaar schrijven een gedicht bij een foto uit het album van ‘Kom Dichter in Beeld’. Deelnemen kan tot en met 1 december. Er zijn mooie schrijf-, lees- en doe-prijzen te winnen. De beste combinaties van foto en gedicht zijn een maand lang te bewonderen in de hoofdbib en verschijnen op postkaarten. Peter Holvoet Hanssen en Noëlla Elpers geven extra inspiratie en een helpende schrijvershand tijdens de ‘poëzie’ workshop van 26 oktober in de hoofdbib.

Vorig jaar organiseerde de Openbare Bibliotheek Brasschaat een eerste succesvolle editie van haar poëziewedstrijd voor volwassenen met beeldmateriaal van Bernard Castelein. Dit jaar vraagt zij jongeren van 7 tot en met 18 jaar om een gedicht te schrijven bij een inspirerende foto of kunstwerkje. De deelnemers kiezen daarvoor een foto uit het online album van de poëziewedstrijd met beeldmateriaal van leerlingen van Academie Noord.

De wedstrijd is opgedeeld in 3 leeftijdscategorieën: 7-10 jaar / 11-14 jaar / 15-18 jaar. Deelnemen kan tot en met 1 december 2016.

Er zijn leuke prijzen te winnen: een ticket voor het Young Adult Festival (YALFEST 2017), een cadeaubon voor een workshop poëzie of schrijven, toffe boeken en de reeks postkaarten met de winnende gedichten en foto’s.

Wie zijn dichterstalent nog wat wil aanscherpen of op zoek is naar nuttige schrijftips, kan deelnemen aan een gratis workshop ‘poëzie’ in de hoofdbibliotheek op woensdag 26 oktober 2016. Peter Holvoet Hanssen en Noëlla Elpers van Het Kapersnest leren je dan de kneepjes van het vak. Voor 7-10 jaar: 14-15.30u / 11-14 jaar: 16-17.30u / 15-18 jaar: 18-19.30u. Inschrijven: info.bib@brasschaat.be

Op woensdag 25 januari 2017, bij de start van de poëzieweek, vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in de hoofdbibliotheek. Leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord dragen dan de winnende gedichten voor. Diezelfde avond start ook de tentoonstelling met de winnende gedichten en hun bijhorende beeld.

Info en inschrijven

Bron: gemeente Brasschaat

JH

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us