Laatste nieuws:
Pmd kan je ook in blauwe zak in recyclagepark aanbieden

Pmd kan je ook in blauwe zak in recyclagepark aanbieden

Met de invoering van de nieuwe sorteerregels voor het pmd, mogen een heleboel extra afvalsoorten mee in de blauwe pmd-zak. Je hebt misschien ook al gemerkt dat dit dikwijls hele lichte materialen zijn.

Met de blauwe pmd-zak naar het recyclagepark

Door de nieuwe sorteerregels zijn er ook veel meer volle blauwe zakken. Als je te veel zakken hebt staan en niet kan wachten op de tweewekelijkse inzameling aan huis, dan kan je de zakken naar het recyclagepark brengen. Vroeger kon je dit naar het recyclagepark brengen in een doorschijnende plastic zak, maar vanaf 1 september 2021 moet het pmd in de gekende officiële blauwe pmd-zak worden aangeleverd.

Waarom doen we dit?

Onze parkwachters ontvangen je graag op een proper recyclagepark. Al die lichte folies en materialen die nu extra bij het pmd mogen, zorgen op hun beurt voor heel wat meer waaivuil op het park. Door de pmd in een zak aan te bieden, zorgen we voor een nettere omgeving op én rond het recyclagepark.

Waarom verplicht in een pmd-zak?

Om onduidelijkheid en discussies te vermijden, kiezen we voor dezelfde officiële pmd-zak die je ook gebruikt voor de huis-aan-huisophaling. De transparantie van de zak maakt het eenvoudig voor de parkwachter om de inhoud te controleren. Door de zwarte trekbandjes waarmee je de zak goed kan afsluiten gaat er geen afval ‘vliegen’.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be