PITO-leerlingen scoren alweer op Belgisch Kampioenschap Lassen
Vlnr: Nicolas Joossens, Kilian Bovée en Senne Engelen in hun habitat, de praktijkzaal lassen van PITO Copyright: PITO (Brenda Vermeiren)

PITO-leerlingen scoren alweer op Belgisch Kampioenschap Lassen

Goud, brons en een eervolle zesde plaats voor oud-leerlingen van PITO op het Belgisch Kampioenschap Lassen in Ciney vorige week.

Jarenlange traditie

Al jarenlang bestaat de traditie dat enkele huidige of pas afgestudeerde leerlingen van PITO geselecteerd worden om deel te nemen aan laswedstrijden in binnen- en buitenland. Zo behaalde huidig leerkracht Ward Hendrickx de overwinning in 2001 en deed collega Brenda Vermeiren het even goed met een eerste plaats in 2018. Onder hun deskundige leiding trokken dit jaar drie oud-leerlingen naar het Belgisch Kampioenschap Lassen in Ciney op 8 en 9 november 2021. In de afgelopen maanden hebben de jongeren en hun begeleidende leerkrachten tijd noch moeite gespaard om zich grondig voor te bereiden op deze competitie. En hun inzet tijdens de vele uurtjes oefenen tijdens de weekends en woensdagmiddagen loont!

Om terecht trots op te zijn

De competitie was scherp, maar de PITO-lassers toonden wat ze in hun mars hebben. Zo behaalden twee van de drie toppers een podiumplaats: Kilian Bovée won goud en Senne Engelen behaalde de bronzen medaille. Nicolas Joossens eindigde op een zeer mooie zesde plaats. Ward Hendrickx zei na afloop: “Wat Kilian, Senne en Nicolas hier presteren, is terecht iets om trots op te zijn. Ook als leerkrachten staan we te glunderen, want zulke mooie resultaten zien van de inzet uit de opleiding op PITO, stemt ons erg blij. Als we de balans opmaken van de afgelopen jaren, dan hebben we op elke wedstrijd van de afgelopen zes jaren steeds minstens één medaille behaald: driemaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons.”

De gedroomde ambassadeurs

En hier eindigt het verhaal van onze winnaars nog niet. Brenda Vermeiren verduidelijkt: “Door deze mooie resultaten maakt één van onze drie deelnemers dan ook kans om geselecteerd te worden voor de Worldskills in Shangai in november 2022. Ikzelf heb deelgenomen aan de Euroskills in Budapest in 2018, en behaalde toen de vijfde plaats. Hopelijk doen onze jongens het minstens even goed! We kijken ernaar uit!” Gedeputeerde Luk Lemmens: “Kilian, Senne en Nicolas zijn voor PITO Stabroek en bij uitbreiding het hele provinciaal onderwijs de gedroomde ambassadeurs. Niet alleen omdat ze uitmuntende vakmensen zijn geworden, maar ook omdat ze de attitudes uitdragen waar we in het provinciaal onderwijs mee op inzetten: inzet, discipline maar ook trots zijn op de verworven vaardigheden en vakkennis. Ik feliciteer de drie mannen dan ook van harte met hun prestaties en wens hen en de begeleiders veel succes met de selecties voor de Worldskills volgend jaar.”

Bron en foto: Provincie Antwerpen