Laatste nieuws:
Pfizer Prio ligt klaar in Brasschaat

Pfizer Prio ligt klaar in Brasschaat

Vanaf vandaag, dinsdag 6 september, is het Vaccinatiecentrum van de ELZ Noorderkempen aan het vliegveld van Brasschaat opnieuw operationeel. De eerste levering van het nieuwe vaccin Pfizer Prio is gebeurd, zodat deze week de eerste 1200 spuitjes met de herfstprik gezet kunnen worden.

“Vandaag, morgen en overmorgen komen de medewerkers uit de zorginstellingen, samen met leden van de hulpdiensten zoals politie en brandweer en het schoolpersoneel aan de beurt voor de herfstprik,” zegt Cindy De Roeve, coördinator van de Eerstelijnszone Noorderkempen. “Vanaf volgende week maandag is het de beurt aan de rest van de bevolking. Eerst komen de meest kwetsbare doelgroepen aan de beurt, zoals mensen ouder dan 65 en mensen die kampen met een verzwakte immuniteit. Zij werden daarvoor de voorbije weken uitgenodigd. De inschrijvingen voor die herfstprik verlopen vlotjes.”

Uitnodiging

Tot 27 oktober krijgt elke volwassene de kans om de bescherming tegen het coronavirus te versterken door het halen van de herfstprik. Om een uitnodiging te ontvangen moet men meerderjarig zijn al een volledige basisvaccinatie met het vorige Covid-vaccin gekregen hebben. Inwoners (18 +) van Kapellen, Brasschaat, Kalmthout, Essen en Wuustwezel kunnen daarvoor terecht in het vaccinatiecentrum op het militair vliegveld in Brasschaat. Inwoners uit andere gemeenten moeten voor hun prik naar het centrum van hun Eerstelijnszone gaan. Op www.vlaanderen.be/vaccinatie-tegen-covid-19 kan je meer info vinden.

In Brasschaat wordt het nieuwe vaccin Pfizer Prio gezet. De uitnodigingen worden verzonden per brief of zijn online terug te vinden in mijnburgerprofiel.be. Wanneer je de uitnodiging gekregen hebt, kan je een tijdstip online reserveren (www.vaccinatienoord.be) met de code op de uitnodigingsbrief of telefonisch via het callcentrum (elke voormiddag via 03 375.19.09)

Foto: © MLH

MLH

Facebook207
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken