Laatste nieuws:
Peloton Binckbank Tour maakt lokale omloop in Essen

Peloton Binckbank Tour maakt lokale omloop in Essen

Op zondag 13 augustus start de laatste rit van de Binckbank Tour (vroeger de Eneco Tour) in Essen. De renners rijden een lokale ronde in onze gemeente waarbij ze zelfs de Oogstfeesten in Wildert passeren. Het gemeentebestuur van Essen, vzw Kobie, Golazo en de Molenheidevrienden slaan de handen in elkaar om van zondag 13 augustus een feest te maken. Het contract tussen de gemeente en organisator Golazo werd vandaag (27 april) ondertekend in het bijzijn van de Molenheidevrienden.

Lokale omloop
De ploegen worden voorgesteld aan de parking van de Heuvelhal. Voor de renners richting Geraardsbergen rijden, leggen ze een lokale ronde in Essen af waarbij ze de Oogstfeesten in Wildert passeren. Er is zelfs een tussensprint in Essen voorzien. We geven je alvast het parcours van de lokale ronde mee:
Vertrek Kapelstraat – Spijker – Antwerpsesteenweg – Sint-Jansstraat – Kalmthoutsesteenweg – Huybergsebaan – Nolsebaan – Velodreef – Moerkantsebaan – Stationsstraat – Nieuwstraat

Dorpsfeest
We nodigen iedereen in en buiten Essen uit om de ploegenvoorstelling bij te wonen en er daarna een groot feest van te maken. De lokale horeca voorziet voldoende eten en drank en allerlei verenigingen zorgen voor animatie op en rond het Heuvelplein.

Meerdaagse rittenkoers voor klassiek geschoolde renners
De laatste rit van de Binckbank Tour start in Essen en eindigt op de muur van Geraardsbergen. De Binckbank Tour is de enige meerdaagse rittenkoers die kan gewonnen worden door de klassiek geschoolde renners. Denk dus aan een Van Avermaet, Stybar, Sagan of een Vanmarcke die na zeven dagen koersen de eindoverwinning in de wacht kunnen slepen.

De Binckbank Tour maakt deel uit van de UCI World Tour Agenda. Dat betekent dat de allerbeste wereldploegen (18) hieraan deelnemen. Uiteraard wordt het peloton aangevuld met enkele Pro Continentale ploegen. De wielerwedstrijd start op maandag 7 augustus in Breda en eindigt op zondag 13 augustus in Geraardsbergen.

De details van vertrekuur en de deelnamelijst worden op een later tijdstip bekend gemaakt. De gemeente wil alvast de Molenheidevrienden bedanken om alles mee in goede banen te leiden.

Op de foto van links naar rechts:
René Van Hooydonck (Molenheidevrienden), Gaston Van Tichelt (burgemeester), Jan Mens (Molenheidevrienden), Cis Vandenbergh (Molenheidevrienden) en Rob Discart (Golazo)

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us