Laatste nieuws:
Pasar Malam in de Roselaar
Pasar Malam in de Roselaar

Pasar Malam in de Roselaar

Op zondag 29 mei is er een Pasar Malam in winkelcentrum Roselaar. Pasar Malam betekent letterlijk Indonesische avondmarkt. Deze markt wordt in Nederland lang niet altijd ‘s avonds gehouden. In Indonesië werden in de negentiende eeuw al Pasar Malams georganiseerd. Dit was een jaarlijks terugkerend festival, een ontmoetingsplaats met een mengelmoes aan activiteiten waar handelaren hun producten kwamen slijten, inkopen en ruilen. Een plaats ook die velen van buitenaf aantrok, vanwege het grote aanbod van producten en vanwege de vele stalletjes met eetwaar. Maar vooral om elkaar te ontmoeten en de laatste nieuwtjes uit te wisselen en eigenlijk is dat nog steeds zo.

In 2003 deed Koningin Beatrix de opening van de veertigste Pasar Malam.

Het inspireert je met Indische hapjes, snuisterijen, kleding, dans & live muziek. Struinend langs de vele kraampjes met Indische en Aziatische spullen, kruiden en specerijen waan je je even in het verre Oosten.

Voor het eerst komt de Pasar Malam naar winkelcentrum Roselaar. Diverse kramen met lekkere hapjes, kleding maar ook live zang en dans zijn aanwezig om je te inspireren. Mis het dus niet en zet de datum 29 mei vast in je agenda.

Ook in de binnenstad is er genoeg te beleven. Voor het derde jaar op rij is er een grote jaarmarkt van ca. 200 kramen in combinatie met het Lente Festival voor Kapellen, waar 25 muziekkapellen uit Roosendaal en omgeving aan deelnemen.

Bron en foto: winkelcentrumRoselaar.nl

JV

Facebook4
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us