Laatste nieuws:
Pas op voor oververhitting!

Pas op voor oververhitting!

Dieren kunnen met dit warme weer snel oververhit geraken. Bij de honden lopen vooral oude honden, heel actieve honden en honden met een korte snuit hier het meeste risico op. Vermijd dus activiteiten op het warmst van de dag en zorg dat ze steeds in de schaduw kunnen liggen. Laat je hond ook NOOIT in een stilstaande wagen achter, zelfs niet voor 5 min. De temperatuur kan al snel boven de 50 graden oplopen en je hond kan hieraan sterven!!

Symptomen van oververhitting zijn: onophoudelijk hijgen, braken, lusteloosheid, zwakte en uiteindelijk coma.

Denk je dat je hond oververhit is? Leg je hond meteen in de schaduw en maak zijn voetzooltjes en zijn buik nat. Bel ondertussen meteen de dierenarts (+32 3 667 62 63)! Gooi geen water over zijn lichaam, want dit heeft een averechts effect. Als hij bij bewustzijn is, laat hem dan een beetje LAUW water drinken. Leg je hond in een gekoelde wagen en rij onmiddellijk naar de dierenarts.

Zelfs al komt je hond al snel terug bij, toch kan hij permanente orgaanschade hebben opgelopen en kan hij hieraan sterven. Neem daarom geen risico en laat hem meteen controleren door een dierenarts wanneer hij oververhitingsverschijnselen vertoont.

Natuurlijk is VOORKOMEN BETER DAN GENEZEN!!

Bron: Dierenartsenpraktijk ‘t Hof
Foto: Pixabay

Facebook194
Facebook
Twitter