Laatste nieuws:
Pad Stappersven slecht berijdbaar met fiets
Pad Stappersven slecht berijdbaar met fiets

Pad Stappersven slecht berijdbaar met fiets

Het pad rond het Stappersven is met de fiets moeilijk berijdbaar. Het Grenspark plaatst zo snel mogelijk een bord aan de Nolsebaan en de Ster dat het pad momenteel voor fietsers slecht berijdbaar is.

Op vraag van de brandweer werd dit pad met zand – dat vrij gekomen is van de werken – opgehoogd zodat het ook in de nattere periodes berijdbaar is voor brandweerwagens en hulpdiensten. Dit kadert in het plan waarbij in het ganse Grenspark brandwegen aangeduid werden die te allen tijde berijdbaar moeten zijn. Dit laatste was niet altijd het geval voor het pad rondom het Stappersven. Daarom werd het vrijgekomen gebiedseigen zand gebruikt om deze paden op te hogen.

Maar door de aanhoudende droogte bestaat het pad nu vooral uit los zand en is het daardoor moeilijk berijdbaar vooral met de fiets. Het zal tijd vragen en vooral ook enkele regenbuien voordat het zand vast komt te liggen. Daarna zal het – ook in zeer natte omstandigheden – beter berijdbaar/begaanbaar blijven. Ook voor de recreant zal dit een meerwaarde zijn. We mogen niet vergeten dat er in het verleden ook zeer vaak klachten gekomen zijn omdat het pad te nat was en daardoor moeilijk tot niet begaanbaar/berijdbaar.

www.grensparkzk.be

Bron en foto: gemeente Essen

JJ

Facebook2
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us