Laatste nieuws:
Paasmarkt Essen 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_3490u

Paasmarkt op 10 april

Gezellig winkelen, eten en drinken doe je op 10 april tijdens de Paasmarkt! Van 8.00 tot 16.00 uur staat er een bonte verzameling van kraampjes in de Stationsstraat, Kapelstraat en het Heuvelplein.

Verkoop jaarboek De Spycker

Bij de Koninklijke Heemkundige Kring rolt het tachtigste jaarboek van de persen. Dit unieke naslagwerk over onze gemeente is te koop tijdens de Paasmarkt. De Ronde van Essen, Olympia, carnaval, Bel Canto, sigarenmakers, dysenterie, Baeyenshof en Molenheike kermis: het zijn slechts enkele onderwerpen die de redactie van De Spycker dit jaar aansnijdt. Een paar markante Essenaren komen ook aan bod. De Spycker is in een notendop 208 pagina’s, 175 illustraties en 17 artikels gemaakt door 13 auteurs. Op maandag 10 april staan de deuren van de raadzaal van het gemeentehuis open zodat je een exemplaar kan kopen (20 euro).

Zorgstraatje op de paasmarkt

Het zorgaanbod is heel versnipperd, daarom werken Essense organisaties samen om het aanbod zichtbaar te maken in het Zorgstraatje. Op de Paasmarkt vind je ter hoogte van De Vlotter het Zorgstraatje. Essense organisaties stellen hun werk in de zorg én voor mensen met een beperking voor. Wie er passeert, krijgt een goed beeld van het hele aanbod. Onze gemeente heeft het grootste G-aanbod van de Noorderkempen. Zo is er een G-werking in tennis, voetbal, volleybal, paardrijden en gymnastiek. Naast G-sport kent Essen enkele zorgboerderijen. Mensen vinden er een zinvolle dagbesteding en groeien uit tot volwaardige werkkrachten.

Bron: gemeente Essen
Foto: Archief Noordernieuws.be

Facebook189
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen