Laatste nieuws:
Overal zonnepanelen

Overal zonnepanelen

Stem t.e.m. 18 maart voor zonnepanelen op het dak van het sportcentrum!

De strijd tegen de klimaatsverandering is er een die ons allemaal aangaat. Ook de gemeente is al enkele jaren actief om haar CO2-uitstoot te reduceren. Niet alleen werd het Europese Convenant of Mayors ondertekend. Zo rijdt bovendien een deel van het gemeentelijk wagenpark sinds 2015 op CNG, werd de centrale verwarmingsinstallatie in gemeentehuis-kasteel Beukenhof vervangen door een veel zuiniger exemplaar en legt de gemeente waar mogelijk een groendak aan.

Op de goede weg dus, maar het kan altijd beter … Ook jij kan helpen. Dat kan privé met ingrepen om de CO2- uitstoot in te perken. Anderzijds is er ook de actie Overal zonnepanelen, waarmee de Vlaamse regering de plaatsing van zonnepanelen op grote dakoppervlakten wil stimuleren. Iedereen kan op www.stroomversneller.be stemmen op een dak waarvan hij of zij vindt dat er zonnepanelen op zouden moeten liggen. De daken met de meeste stemmen krijgen dan Vlaamse ondersteuning.

Zo werd ook het dak van het Sportcentrum – het zwembad en de sporthal aan de Christiaan Pallemansstraat – genomineerd. Geen slecht idee, want door de grote hoeveelheid invallende zonnestraling en de grote oppervlakte – bijna 4.000 m² – is dit dak uitermate geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. Een snelle berekening leert dat er maar liefst 1.200 zonnepanelen kunnen worden geplaatst. En die zouden de helft van het energieverbruik van het hele Sportcentrum dekken. Lees: een jaarlijkse CO2-reductie van minstens 230 ton!

Stem jij op www.stroomversneller.be mee op het dak van het Sportcentrum? Alvast hartelijk bedankt!

Bron en foto: gemeente Kapellen

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us