Laatste nieuws:
Werken Over d’Aa: na 333 dagen weer open!

Over d’Aa na 333 dagen weer open!

Drie weken geleden berichtten we u al over de laatste werken in fase 1 van Over d’Aa. Gisteren en vandaag werd voorlopig de laatste hand gelegd aan de werken Over d’Aa.

Morgen, zaterdag 6 oktober om 05:00, wordt het stuk tussen de Ringweg en de Postbaan weer opengesteld voor alle verkeer. Iedereen kan dan de mooi aangelegde straat bewonderen. Ook goed nieuws voor de bedrijven aan Over d’ Aa, aangezien het morgen ‘Dag van de Klant’ is. Later dit jaar gaan de voorbereidingswerken voor fase 2 van start.

Start Fase 2 in november of december

Net als in de eerste fase, moeten de nutsmaatschappijen (Infrax, Pidpa en Proximus) voorbereidende werken uitvoeren. Daarom graaft aannemer Aquaenergia in september 13 proefsleuven. Om de sleuven te graven, zullen zij hier en daar het voetpad of de weg openbreken. De hinder wordt beperkt tot een minimum. De sleuven worden nadien terug hersteld.

In november en december gaan dan de echte voorbereidingswerken van start. Pidpa en Infrax zullen het net volledig vernieuwen. Er komen nieuwe verlichtingspalen en sommige palen worden verplaatst, zodat er voldoende ruimte is voor het nieuwe voet- en fietspad.
De voorbereidende werken zullen vijf maanden in beslag nemen. Daarna gaan de grote werken, zoals nieuwe riolering, huisaansluitingen en wegdek van start. Dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bewonersvergadering Over d’Aa Fase 2

De gemeente zal ook voor Fase 2 een bewonersvergadering houden. De buurtbewoners worden hiervoor nog uitgenodigd.

LW

Foto: gemeente Essen

Facebook79
Facebook
Twitter
Visit Us