Laatste nieuws:
Ouders van Verongelukte Kinderen - Noordernieuws.be

Ouders van Verongelukte Kinderen reikt SAVE-label uit

Op 12 maart ontvangt de gemeente Essen als 52e gemeente het SAVE-label uit handen van lotgenotenorganisatie Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Alle ouders uit Essen die hun kind zijn verloren in een verkeersongeluk, zijn welkom op deze uitreiking om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis
Lotgenotenorganisatie Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE (OVK) zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Om dit te verwezenlijken, betrekt OVK de steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid. Daarvoor werd in 2011 het SAVE-charter Steden & Gemeenten ontwikkeld, om steden en gemeenten aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren. Het SAVE-charter bestaat uit zeven doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder.

SAVE-charter met zeven doelstellingen
Op 20 juni 2016 ondertekende de gemeente Essen het SAVE-charter. Hiermee ging de gemeente het engagement aan om te werken aan een SAVE-actieplan inzake verkeersveiligheid, gestoeld op de zeven SAVE-doelstellingen.

Op 12 maart 2018 ontvangt Essen als 52e gemeente het SAVE-label omdat ze haar SAVE-actiejaar succesvol heeft afgerond en is daarmee de 15e gemeente in de Provincie Antwerpen om het label in ontvangst te nemen.

“De uitreiking van het SAVE-label is voor Essen een mooie waardering voor de inspanningen die geleverd zijn in verkeersveiligheid. Dit is geen eindpunt van ons engagement maar een stimulans om in de objectieven voor de volgende jaarplannen steeds verkeersveiligheid voorop te stellen.” zegt Brigitte Quick, schepen van Mobiliteit.

Alle ouders uit Essen die hun kind zijn verloren zijn welkom op deze uitreiking en de receptie nadien.

Bron: gemeente Essen

Facebook17
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us