Laatste nieuws:
Ouders planten boompje in geboortebos

Ouders planten boompje in geboortebos

Zaterdagvoormiddag organiseerde de gemeente Essen opnieuw een boomplantactie in het geboortebos op Horendonk. Vele jonge ouders kwamen een boompje planten voor hun kindjes die in 2021 geboren werden. De aanwezigen werden verwelkomd door schepen voor jeugd Arno Aerden, die dit jaar ook zélf een boompje mocht planten voor zijn zoontje.

Ouders planten boompje in geboortebos

Grote opkomst

Er kwamen veel mensen opdagen in de Horendonkse bossen. Arno Aerden: “Het enthousiasme rond het geboortebos was groot. Er waren zeker evenveel aanwezigen als in 2021 en dat terwijl er toen boompjes werden geplant voor de kindjes uit 2019 én 2020!”

Ouders planten boompje in geboortebos

Vreugde, fierheid en hoop

In totaal werden er 211 Essenaren geboren in 2021, een hoger aantal dan voorgaande jaren, “De lockdown heeft zo toch voor íets moois gezorgd,” grapte schepen Aerden. De populairste jongensnaam was Finn (vijf geboortes), en de populairste meisjesnaam was Ella (eveneens vijf geboortes). Over d’Aa bewees zich als ‘meest vruchtbare straat’ met twaalf geboortes. De meest ‘vruchtbare’ familie was de familie Deckers (vier geboortes). Schepen Aerden sloot zijn speech af met de boodschap dat kinderen onze toekomst zijn. Ze zijn daarnaast vooral ook de bron van heel veel vreugde, fierheid en vooral ook van veel hoop.

AA

Facebook134
Twitter
Follow Me
Tweet