Laatste nieuws:
Oude Havenhuis over MAS krijgt verdere invulling

Oude Havenhuis over MAS krijgt verdere invulling

Het Oude Havenhuis wordt na de verhuis naar het gloednieuwe gebouw van Zaha Hadid verder uitgebouwd tot creatieve hotspot. De benedenverdieping werd omgetoverd tot een unieke exporuimte.

Het Havenhuis is de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het nieuwe kantoorgebouw, ontworpen door architecte Zaha Hadid, werd recent in gebruik genomen. Het oude Havenhuis werd door leegstandsbeheerder FMT omgetoverd tot een creatieve hotspot. Vijf verdiepingen vullen ze met creatieve start-ups en geven hen zo een welkom duwtje in de rug.

Oude Havenhuis over MAS krijgt verdere invulling2

Het oude Havenhuis zeilt nu onder de vlag ‘Port of Creative Antwerp’ – met een knipoog naar de Port of Antwerp, zijn vorige bestemming. Op dit ogenblik huist hier al een brede waaier aan ondernemers: modeontwerpers, architectenbureaus, een naaiatelier, een pr-bedrijf, een IT-bedrijf, een platform voor freelancers, een platenlabel, een vintage meubelzaak, .. ‘Het Eiland’ op de vierde verdieping is naast een eetkafee met een fantastisch uitzicht op het Willemdok en het MAS ook een ontmoetingsplek voor creatievelingen uit de buurt.

Zoals gepland door FMT krijgt nu ook de benedenverdieping een creatieve invulling. De bibliotheekruimte met een oppervlakte van 320m2 werd leeg gehaald. Wat rest is een prachtige open galerij met hoge, witte plafonds, een mooie lichtinval langs de omringende hoge ramen, en een prachtig zicht op het MAS.

De expo-agenda voor deze nieuwe tijdelijke locatie is al goed gevuld. Verschillende disciplines van de Academie van Antwerpen (o.a. fotokunst) zullen werken tonen in het Oude Havenhuis. In augustus zal Prospekta, het Antwerpse centrum voor Kunstcommunicatie, de ruimte creatief invullen.

Oude Havenhuis over MAS krijgt verdere invulling3

In mei is het als eerste aan de beurt aan Novelarte, voor een tentoonstelling van hedendaagse schilderijen van opkomende kunstenaars. Novelarte is een recent gelanceerd online platvorm dat kunstenaars wil ondersteunen door hun werken te tonen aan een breed, internationaal publiek. Zo kunnen kunstliefhebbers van overal ter wereld kennismaken met een reeks artistieke pareltjes die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt.

Novelarte concentreert zich in de opstartfase van het initiatief op de schilderkunst. Vijftien kunstenaars zijn momenteel aangesloten bij het Novelarte platform – allemaal hebben ze diploma’s in de schilderkunst van Vlaamse kunstacademies. Novelarte heeft geen vaste galerijruimte en wil werken via wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Het oude Havenhuis zal de eerste locatie zijn waar de werken ‘in het echt’ bewonderd kunnen worden.

Voor de mei expo wordt samengewerkt met verschillende partners in de Antwerpse regio. Zo zal Sofacompany, een jong Deens bedrijf dat gevestigd is op de Oude Leeuwenrui op het Eilandje, een selectie aan sofa’s uit hun collectie tonen. Verder neemt ook Fabrique Unique – een recent opgestarte meubelstoffeerzaak in het Antwerpse – deel aan de expo met een aantal fraai opgemaakte stoelen en fauteuils.

De Novelarte expo loopt van 12 tem 28 mei. Openingstijden en verdere info zijn te vinden op www.novelarte.be.

LW

Facebook5
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Japans fotomodel exposeert met Jorg Van Daele-

Japans fotomodel exposeert met Jorg Van Daele

Voor de eerste keer kan u in New Jorg Gallery, de galerij van de Kalmthoutse …

Jorg Van Daele vertegenwoordigde België in Azerbeidjan

Jorg Van Daele vertegenwoordigde België in Azerbeidjan

Beeldhouwer Jorg Van Daele uit Kalmthout vertegenwoordigde België op het internationale kunstenfestival ter ere van …

Stand 'Art Lisette Brosens

Stand ‘Art Lisette Brosens

Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand …