Laatste nieuws:
Oude gebouwen Gitok maken plaats voor veiliger schooldomein

Oude gebouwen Gitok maken plaats voor veiliger schooldomein

Gitok eerste graad startte op 1 september 2016 in gloednieuwe gebouwen. Sindsdien worden die oude gebouwen afgebroken. Die afbraak en de heraanleg wordt tegen het einde van november afgerond. Op de vrijgekomen ruimte is er plaats voor een fietsenstalling voor meer dan 300 fietsen, een parking voor ongeveer 50 voertuigen en een minicontainerpark.

De aannemer legt door het schooldomein een betonweg aan, waardoor de bussen van De Lijn over het schooldomein van de Kapellensteenweg naar de Van Dammedreef kunnen rijden. Zo krijgt de school uitzonderlijk een bushalte op het domein. Die zorgt ervoor dat leerlingen veilig kunnen op- en afstappen. Daarnaast beperkt de interne weg de overlast voor de buurt. Bussen moeten minder vertrekken, stoppen of wachten in de omliggende straten.

Voor de bouw van de nieuwe lokalen zijn er bomen gerooid. Die worden nu vervangen door nieuwe exemplaren. Op het domein is ook een wadi voorzien om overtollig regenwater tijdelijk op te vangen. De heraanleg van het volledige schooldomein wordt afgerond tegen het einde van 2016.

INFO:
www.gitok.be

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us