Laatste nieuws:
Oude Baan enkele dagen onderbroken voor werken aan fietsovergang

Oude Baan enkele dagen onderbroken voor werken aan fietsovergang

Begin augustus vernieuwt de gemeente de fietsovergang op het kruispunt Oude Baan/Heikantstraat. Daarvoor wordt de Oude Baan op 2 en 3 augustus én op 9 augustus afgesloten.

Werken in twee fasen

De asfalteringswerken verlopen in twee fasen. In een eerste fase gaat aannemer ATF een deel van het fietspad aan beide zijden uitbreken en heraanleggen. We vervangen de klinkers van het fietspad en verwijderen de smalle grasstrook tussen de klinkers en de goot. Er komen eveneens platte goten, zodat de overgang van fietspad naar wegdek soepeler gaat. Deze werken vinden plaats op 2 en 3 augustus. In een tweede fase wordt een stukje van de toplaag weggefreesd en herplaatst. Deze werken staan gepland voor dinsdag 9 augustus.

Omleiding via Donkweg

Op de dagen dat de Oude Baan onderbroken is, rijdt het verkeer in beide richtingen om via de Donkweg. De gemeente kiest er bewust voor om niet de Bremakker als omleidingsweg te gebruiken, omdat er op dat moment twee jeugdkampen plaatsvinden. We voorzien vooraankondigingsborden aan het kruispunt Kalmthoutsesteenweg/Oude Baan en aan Spijker/Bremakker, met de melding dat de Oude Baan onderbroken is.

Downloads

Oude Baan – signalisatieplannen.pdf

Bron: gemeente Essen
Foto: © Google Street View

Facebook35
Twitter
Follow Me
Tweet