Laatste nieuws:
Organisator Kalmthouts festival Easywood doet oproep aan muziekliefhebbers
Casserole Fermer ©Anneke Peeters

Organisator Kalmthouts festival Easywood doet oproep aan muziekliefhebbers

Vrijdag 24 en zaterdag 25 september vindt aan café Zoeten Inval in het centrum van Kalmthout de zevende editie plaats van Easywood. Koen Van Saet, uitbater van het bekende café en organisator van het festivalletje doet een oproep aan de 400 toeschouwers die ze mogen toelaten: “Kom op tijd en blijf lang hangen”, lacht Koen.

Geen COVID safe ticket

“In overleg met de gemeente Kalmthout hebben we besloten om ons terrein af te sluiten langs de Kapellensteenweg en één ingang te maken langs de kant van de kerk van Kalmthout-Centrum. We laten op het buitenterrein 400 bezoekers toe. Je moet bij ons geen Covid safe ticket voorleggen. Buiten moet je ook geen mondmasker dragen of afstand houden. Dat geldt trouwens voor binnen in het zaaltje ook! Gewoon op tijd komen is het beste advies dat we kunnen geven, want vol is vol”, zegt Koen Van Saet.

Organisator Kalmthouts festival Easywood doet oproep aan muziekliefhebbers
Nonkel Neys Rhytm Blues Band
Casserole Fermer

“Op vrijdagavond openen we met Berelor, een heavy metalgroep uit buurgemeente Wuustwezel, de zevende editie van Easywood”, verklapt Koen Van Saet. “Vervolgens is het de beurt aan Casserole Fermer. Zowel de Kalmthoutse rockband rond zanger Tijs Lion als het publiek kijkt al lang uit naar nog eens een liveoptreden in hun thuisbasis. De eerste avond sluiten we buiten af om 1 uur, maar gaat het feestje traditioneel binnen nog verder met DJ Wafels. In het zaaltje van het café mogen we maximaal 200 mensen toelaten. Ook daar moet je geen mondmasker dragen of afstand houden op de dansvloer omdat Easywood een evenement is”, verduidelijkt Koen Van Saet.

Nonkel Ney’s Rhytm & Blues Band

“In 2020 was het voor ons, net zoals voor tal van andere evenementen, niet mogelijk om iets te organiseren. Het jaar daarvoor speelde Nonkel Ney’s Rhytm & Blues Band hier de pannen van ’t dak. We spraken toen al af dat zij zeker eens moesten terugkomen en dat gaan ze ook doen”, bevestigt Koen Van Saet. “Zaterdagnamiddag gaat het terrein open om 14 uur en starten we met Colour, een nieuwe Kalmthoutse rockband die nog niet zo vaak hebben opgetreden. Vervolgens kan je The Sweepers en Pink Cadillac aan het werk zien. Uiteraard spelen The Eggs, de Kalmthoutse coverband die Easywood mee organiseren als laatste liveband. Het DJ-duo Bol.Marc komt daarna buiten plaatjes draaien en om 2 uur neemt DJ Stick binnen in het zaaltje over. Alle artiesten hebben naar goede gewoonte een stevige link met Kalmthout.”

Organisator Kalmthouts festival Easywood doet oproep aan muziekliefhebbers

Iedereen blij!

“Wij vinden het fantastisch om nu al te merken aan de artiesten en het publiek dat iedereen zo blij is dat evenementen als Easywood terug mogen”, zeggen Koen Van Saet en The Eggs. “Iedereen kijkt er naar uit om nog eens samen met vrienden en kennissen uit de bol te gaan, genietend van een frisse pint en dansend op lokaal talent. Zorg dat je erbij bent!”

Stijn By Me