Laatste nieuws:
Oranje elektrische deelfietsen ook in Brasschaat

Oranje elektrische deelfietsen ook in Brasschaat

De oranje e-bikes van Donkey Republic, een initiatief van beheersmaatschappij Lantis. worden nu ook in Brasschaat ingezet. In meer dan 32 gemeenten in de vervoerregio Antwerpen en Waasland kan je nu één van deze 2.000 e-bikes huren. Zo wordt het makkelijker om de deelfiets met het openbaar vervoer of met de (deel)wagen te combineren. Maar ook om je boodschappen te doen of een daguitstap te maken kan je de e-bike gebruiken. Elektrisch fietsen biedt bovendien veel voordelen. Het is gezond, je vermijdt verkeersstress en zorgt voor minder belasting van de lokale wegen.


Gratis uittesten

Wil je de e-bikes uittesten? Download de app via www.donkey.bike en voer de promocode MOBILEHEROES in en krijg de eerste 60 minuten gratis! Donkey Republic biedt drie formules aan: een enkele rit, dagdeals van 24, 48 of 72 u. en voordelige maand- of jaarabonnementen. Met één account kan je één of meerdere fietsen huren. De huurprijs bedraagt voor een enkele rit van 30 minuten € 3, voor een uur € 4,4 en voor een dag € 15 euro. Alle tarieven zijn terug te vinden in de app van Donkey Republic.

Drop-offzone

Heb je de fiets niet meer nodig? In de app vind je een kaart met de dichtstbijzijnde drop-offzone. Er zijn per deelnemende gemeente verschillende locaties beschikbaar. Je hoeft dus niet terug te fietsen naar de plek waar je de fiets ophaalde. Je laat de e-bike wel enkel in zo’n drop-offzone achter, anders betaal je een boete. Zo vermijdt Doney Republic dat fietsen verkeerd geparkeerd worden en her en der rondslingeren.

Het onderhoud van de fietsen is in handen van de zogenaamde ‘shepherds’ van Donkey Republic. Zij zorgen ervoor dat alle fietsen opgeladen en in topconditie zijn. Op de app kan je trouwens ook zien of je fiets voldoende is opgeladen voor de afstand die je gepland hebt. Heb je pech onderweg? Dan word je via chat of telefonisch snel weer op weg geholpen.

Meer info: www.brasschaat.be/mobiliteit/deelfietsen en www.donkey.bike.

MLH

Foto: © Donkey Republic

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen